Politic

Deputatul ”Mitralieră” Rădulescu încearcă din nou! ”Propunerea mea: dezincriminarea abuzului în serviciu”

Deputatul ”Mitralieră” Rădulescu încearcă din nou! ”Propunerea mea: dezincriminarea abuzului în serviciu”

Deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu a declarant că membrii Comisiei speciale care lucreză la modificarea legilor Justiţiei vor începe modificarea Codurilor penale, iar printre propunerile sale se va regăsi și dezincriminarea abuzlui în serviciu.

Deputatul Cătălin Rădulescu (PSD) a anunțat, astăzi, că membrii Comisiei speciale care lucrează la modificarea legilor Justiției urmează să începaă să lucreze la Codul penal, Codul de procedură şi la prezumţia de nevinovăţie, așa cum este specificat într-o normativă europeană emisă în 2016. ”Trebuia să o implementăm de doi ani, în aşa fel încât de aici încolo nicio persoană care nu are condamnare la CEDO să nu mai poată fi pusă într-o situaţie de genul să plece dintr-un Guvern, fiind nevinovată până când nu se stabileşte că este vinovată. Eu voi propune ca să se respecte prezumţia de nevinovăţie şi Directiva europeană, care este propusă în toate ţările europene”, a declarant cel poreclit deputalul ”Mitralieră”.

Rădulescu a mai spus că are în plan o propunere pentru dezincriminarea abuzului în serviciu, pentru că în majoritatea statelor membre UE nu există această această acuzație, motiv pentru care nici pragul nu și-ar avea sensul. ”Propunerea mea o să fie să dezincriminăm abuzul în serviciu, pentru că în 90% dintre state este dezincrimnat, deci nu îşi are sens pragul. Chestiunea penală poate fi doar într-o formă agravantă, iar chestiunea asta trebuie să o discutăm noi şi să formulăm ce înseamnă formă agravantă”, a mai spus Rădulescu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*