Cultură

Actorii Teatrului Maghiar au început repetițiile pentru noua premieră! Muzicalul ”Dansând în noapte”

Actorii Teatrului Maghiar au început repetițiile pentru noua premieră! Muzicalul ”Dansând în noapte”

Premiera viitoarei producții a celor de la Teatrul Maghiar de stat ”Csiky Gergely” din Timișoara, a patra din stagiunea 2017/2018, va fi un musical bazat pe filmul renumitului regizor danez Lars von Trier, ”Dancer in the dark”/ ”Dansând în noapte”/ ”Táncos a sötétben”. Scenariul filmului a fost adaptat pentru musical de către Patrick Ellsworth din Statele Unite, fiind jucat cu mare succes pe scenele din toată lumea.

Regizorul și actorul Kocsárdi Levente (foto, la mijloc) se află în acest moment în fața celui de-al doilea proiect regizoral la Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara, după spectacolul ”Ultima mutare”. În ”Dansând în noapte”, el optează pentru o abordare complexă, folosind consecutiv mai multe spații de joc, alternând percepția spectatorilor și implicând publicul, care va face parte din poveste. Drama urmărește destinul Selmei, o femeie îndrăgostită de musical, aproape oarbă, care își crește singură fiul și, în urma unor întâmplări nefericite, este arestată și condamnată la moarte. Selma va fi jucată de Magyari Etelka, din distribuție făcând parte, ca actori invitați din Ungaria, Csoma Judit și Horányi László, alături de actorii Teatrului Maghiar ”Csiky Gergely” din Timișoara, Balázs Attila, Szilasi Eszter Júlia, Kiss Attila, Aszalos Géza, Vass Richárd, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Mátyas Zsolt Imre, Tar Mónika, Molnár Bence, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnos András Csaba și copiii Makkai Gergő și Lázár Dávid.

Proiectul are o redutabilă echipă de cratori care îi reunește și pe compozitorul Vlaicu Golcea (muzică originală), arh. Mihai Donici (decor), designer Mihaela Crețescu (costume), iar coregrafia este realizată de Cristina Lilienfeld, consultant Vava Ștefănescu.

Premiera spectacolului va avea loc în 2 marte 2018. Spectacolul va fi tradus în limba română, printr-un sistem mixt, audio-video.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*