Administrație

Proiect important pentru reînnoirea rețelei de conducte a apei geotermale la Lovrin

Proiect important pentru reînnoirea rețelei de conducte a apei geotermale la Lovrin

Un proiect important va fi depus de autorități pentru reabilitarea conductelor de apă geotermală în comuna timișeană Lovrin. Pentru a reînnoi rețeaua de conducte este nevoie de aproximativ 200 mii lei. Astfel că Primăria Lovrin are în plan obținerea de fonduri și pentru extinderea rețelei și realizarea unor noi racorduri.

Potrivit edilului Marius Graur, comuna Lovrin este singura din Timiș unde agentul termic furnizat către populație prin serviciul public îl reprezintă apa geotermală.“Avem locuințe, instituții care aparțin primăriei, școli, grădinițe, care sunt încălzite cu apă geotermală. Vreau să vă spun că nu este o bucurie atât de mare. Poate că este o alternativă la încălzirea tradițională. Pentru noi, pentru primărie, este o povară pentru că avem o sumă foarte mare de plătit lunar Foratex-ului care este deținător absolut al apei geotermale. Am discutat la nivel de Consiliu Județean cu domnul președinte Dobra și am avut deschidere din partea dânsului pentru două proiecte. Unul referitor la apa geotermală și la îmbunătățirea calității ei, pentru că este foarte corozivă. Dorim înlocuirea țevilor de metal cu țevi de plastic, sunt țevi speciale care nu fac depuneri. Al doilea proiect, împreună cu comuna Gottlob am vrea să facem un proiect comun pentru încălzirea populației, gospodăriilor și a instituțiilor aparținătoare. Implicând și Spitalul Județean, pentru caă vrem să facem un centru iîn care medicii își au locul, iar Spitalul Județean să ne asigure personalul de specialitate care să facă parte din acest centru balnear”, a explicat primarul comunei Lovrin, Marius Graur.

Reamintim, în județul Timiş există mai multe sonde la Gottlob, Comloșu Mare, Sânmihaiu German, Sânnicolau Mare, Variaș, Periam, Tomnatic, Grabaț, Lenauheim, Jimbolia, Cărpiniș, Beregsău, Beba Veche și Băile Călacea.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*