Administrație

Liberalii din Timiș cer reevaluarea documentației în alegerea locației pentru Centrul de legume-fructe

Liberalii din Timiș cer reevaluarea documentației în alegerea locației pentru Centrul de legume-fructe

Reprezentanții liberalilor din Timiș cer reanalizarea documentației în alegerea potrivită a locației pentru construirea Centrului de legume-fructe. Vorbim de un proiect-pilot pe care CJ Timiș îl are în plan de realizare și sprijină micii producători locali agricoli, prin crearea unui centru de colectare, sortare, depozitare și desfacere a produselor agricole locale în vederea comercializării lor, către lanțurile de magazine.

Reamintim, locația aleasă de comisia CJ în comuna Tomnatic a Centrului de colectare legume-fructe a iscat dispute. Edilul comunei Lovrin, Marius Graur, împreună cu consilierii liberali reclamă faptul că obiectivul era știut de la început, deși inițial s-a decis realizarea acestui centru de legume-fructe la Lovrin, iar comuna Tomnatic a fost aleasă politic. În plus, nu s-a ținut cont de avantajele comunei Lovrin pentru legumicultori și cetățeni.

Acum, autoritățile vin cu noi precizări, în care spun că documentația a fost retrimisă la comisia de specialitate.“Am cerut să se retrimită la comisia de specialiști documentațiile. Să se ia în considerare și documentația de la Lovrin, considerând că s-a făcut o nedreptate, decretându-se că nu îndeplinește condițiile de natură juridică și descalificând propunerea în felul acesta. Am cerut pe argumente să se ia decizia. Toată lumea spune că Lovrin este locația cea mai potrivită”, a declarat președintele PNL Timiș, Nicolae Robu.

La rândul său, liderul consilierilor PNL Timiș, Nicolae Bitea, a transmis: “Noi suntem deschiși și nu creăm niciun fel de blocaj de dezvoltare a proiectelor la nivelul județului Timiș. Solicităm reevaluarea în cadrul comisiei specializate a tuturor celor care s-au înscris în această cursă de punere la dispoziție a terenului privind construcția Centrului de legume-fructe. Bineînțeles că dacă se reevaluează pe argumente, nu vom avea nimic împotrivă în a vota”.

De cealaltă parte, primarul comunei Lovrin susține că a purtat discuții nenumărate cu CJ, cu cei care au întocmit documentațiile.“L-am întrebat pe domnul Călin Dobra dacă a fost să viziteze locația aleasă, Tomnatic, a răspuns că nu a fost acolo. Deci, nu știe cum arată Tomnatic. Consider că niciunul nu am îndeplinit condițiile, trebuia să fim eliminați amândoi (n.r.- Lovrin și Tomnatic), să ne fi dat un răgaz, să punem documentațiile la punct. Eu sunt de părere că dacă mai veneam cu încă trei locații, tot respins aș fi fost. Nu stiu dacă documentațiile vor fi reanalizate, pentru că pornirile sunt clar către Tomnatic”, a subliniat primarul comunei Lovrin, Marius Graur.

Proiectul este finanțat din bugetul CJ. Astfel că au fost alocate 4,5 milioane lei pentru realizarea proiectului-pilot în ceea ce privește strategie, studiu de fezabilitate, proiect tehnic și realizare.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*