Administrație

Ce lucrări vor fi demarate cu fonduri europene, dar și de la Ministerul Dezvoltării în comuna Gottlob

Ce lucrări vor fi demarate cu fonduri europene, dar și de la Ministerul Dezvoltării în comuna Gottlob

Comuna Gottlob se modernizează. Trei proiecte importante au fost semnate de Ministerul Dezvoltării, iar altele vor fi depuse în luna februarie.

Astfel, autoritățile au în vedere reabilitarea drumului comunal DC 12 Gottlob-Vijezdea, modernizarea școlii, dar și extinderea Centrului de permanență medical. Vorbim de proiecte care se ridică la zeci de milioane lei. “Avem trei contracte semnate cu Ministerul Dezvoltării. Unul prevede “Modernizare, reabilitare drum comunal DC 12 Gottlob-Vijezdea”, în valoare de 7,9 milioane lei. Asta înseamnă acces la toate prorietățile, piste de biciclete și trotuare stânga-dreapta. Al doilea proiect este “Reabilitare școală pe interior, săli de clasă, pardoseli, zugrăveli și holuri”, în valoare de 700.000.000 lei. Cel de-al treilea este “Modernizare, reabilitare, extindere Centru de permanență medical, dispensar medical”, în valoare de 1.100.000.000 lei. Toate acestea intră în procedura de proiectare, licitație, achiziție. Și mai avem proiecte prin CNI, o sală de sport modernă, cu 180 locuri și reabilitarea Căminului Cultural din localitatea Vizejdea. Lucrările sunt demarate. Modernizare trotuare prin GAL Banat Vest Jimbolia, urmează modernizare iluminat public, apoi vom depune prin BRC- IPA România- Serbia un proiect privind Afterschool”, a spus edilul Gheorghe Nastor.

În prezent, se lucrează la un studiu privind apele geotermale.“Acum lucrăm în plin la un studiu de fezabilitate legat de apele geotermale. Sper ca în luna februarie să îl depunem la Ministerul Fondurilor Europene. Acum suntem în faza de achiziții, lucrări, absolut tot, cu două firme, una autohtonă și alta din străinătate. Eu săptămâna viitoare voi fi la Ministerul Dezvoltării în legătură cu modernizarea străzilor. Ne-au mai rămas la Gottlob 4,7 kilometri de asfaltat. Proiectul e depus la Ministerul Dezvoltării, dar va intra pe PNDL 3”, a transmis primarul comunei Gottlob, Gheorghe Nastor.

Din bugetul propriu, Primăria Gottlob are un proiect care prevede crearea unei piste pentru bicicliști care să traverseze comuna, pe o lungime de 700 metri. Potrivit edilului, lucrările sunt demarate deja, în prezent sunt 50% făcute.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*