Administrație

Se va construi drumul care va permite o legătură mai rapidă între Timișoara și Moșnița

Se va construi drumul care va permite o legătură mai rapidă între Timișoara și Moșnița

Se va construi drumul care va permite o legătură mai rapidă între Timișoara și Moșnița. Acesta va deservi Căile Buziaşului şi Lugojului şi va înlesni accesul din localităţile limitrofe.

Traseul este cunoscut sub denumirea de “Drumul Boilor” și are 1,5 km. Pentru demararea lucrărilor, consilierii locali au aprobat un proiect prin care Timișoara acceptă mai multe parcele de teren de la proprietari privați, sub formă de donație. Astfel, investiția prevede amenajarea unui carosabil cu două benzi de circulație, trotuare și piste de biciclete pe ambele părți.

Drumul care  aparținea comunei Moșnița a fost deja realizat, iar autoritățile trebuie să mai facă racordul la acel segment. “Săptămâna asta vom mai avea întâlnire cu doi proprietari și săptămâna viitoare cu alți doi și cred că finalizăm actele de donație în felul acesta și putem imediat să dăm drumul proiectului. Stăm și acolo blocați de multă vreme pentru că unii nu au înțeles să fie pozitivi, constructivi și să doneze o parte din teren ca să putem realiza acest drum. Este și spre interesul lor. Asta e culmea, dar nu și-au văzut toți interesul, pentru că acum e un câmp acolo. În momentul în care realizăm acest drum, toată zona se va fiabiliza și nu trebuie să socotească doar ce pierd, un număr de metri pătrați, un tarif pe metru pătrat se donează. Da, dar toată zona crește în felul acesta cu amenajările pe care primăria le va face. Și până una alta, există legi care ne permit să acționăm în interesul public”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*