Politic

Propunerea PSD, acceptată de Klaus Iohannis! Viorica Dăncilă, prima femeie premier a României

Propunerea PSD, acceptată de Klaus Iohannis! Viorica Dăncilă, prima femeie premier a României

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat, în această seară, că a decis să mai dea o şansă Partidului Social Democrat (PSD) şi să accepte propunerea acestuia de desemnare a Vioricăi Dăncilă pe postul de premier, pe motiv că ”PSD trebuie să facă ceea ce a promis”.

România va avea, pentru prima dată în istorie, o femeie pe postul de prim ministru. Preşedintele Klaus Iohannis a primit astăzi reprezentanții partidelor și grupurilor parlamentare care fac parte din Parlament, pentru a decide care va fi cea mai bună opțiune pentru viitorul premier al țării, iar decizia sa a fost unacât se poate de leglală, susține el. ”În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituţia şi cu deciziile CCR în materie de desemnare şi aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. După consultări, în Parlament îmi este foarte clar că PSD dispune de o majoritate, şi atunci, ţinând cont de situaţia concretă din Parlament, am decis să dau PSD încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă”, a transmis Iohannis.

”Acum, PSD trebuie să performeze. Românii au mari aşteptări. Şi eu le am. PSD a promis şi în campania electorală şi după campanie lucruri importante. PSD a promis salarii, pensii, şcoli, manuale, spitale, infrastructură, dar până acum prea puţin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că ce a promis face”, a mai spus președintele României, după consultările de astăzi, care i-a invitat pe toţi ”cei implicaţi” să se mobilizeze şi să lucreze repede pentru ca până pe data de 1 februarie 2018 întreaga procedură ”să fie finalizată şi noul Guvern să se apuce de treabă şi să rezolve problemele mai degrabă decât să le încurce”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*