Politic

Klaus Iohannis a demarat consultările cu partidele politice din Parlament, pentru desemnarea noului premier

Klaus Iohannis a demarat consultările cu partidele politice din Parlament, pentru desemnarea noului premier
Adora Beauty

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis ieri o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de Prim-ministru.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis marți, 16 ianuarie 2018, o scrisoare toturor președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlament, invitându-i pe aceștia la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcția de Prim-ministru. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane, iar programul consultărilor, care se încheie în jurul orei 16:00, este următorul:
– ora 12:00 – Partidul Social Democrat (PSD) și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
– ora 13:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
– ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
– ora 14:30 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
– ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
– ora 15:30 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Iohannis a precizat, ieri, că România are, după numai un an de la alegerile parlamentare ”două guverne PSD eșuate”. Președintele României ar putea refuza orice variantă aleasă de majoritatea parlamentară formată din PSD și ALDE, însă riscă să aprofundeze criza politică în care a ajuns țara, din nou. ”Este o situație care mă nemulțumește profund și mă îngrijorează. Există riscul unor urmări economice negative ale acestei crize generate, din nou, de PSD. Vreau să previn ca această nesiguranță politică să degenereze în instabilitate. De aceea, am convocat mâine toate partidele parlamentare la consultări. România are nevoie urgent de un guvern, pentru a scurta cât se poate de mult situația de incertitudine”, a mai transmis primul om în stat.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*