Politic

USR Timiş: PSD trebuie să dispară definitiv de la conducerea țării

USR Timiş: PSD trebuie să dispară definitiv de la conducerea țării

Uniunea Salvați România filiala Timiș condamnă modul iresponsabil în care PSD înțelege să acționeze, plasând interesele proprii ale președintelui PSD Liviu Dragnea și pe cele ale clicii pripășite în jurul acestuia în fața intereselor și priorităților pe care le are România.

„În mai puțin de 12 luni de când și-a dat jos prin moțiune de cenzură primul guvern instalat după alegerile din 2016, PSD și-a retras sprijinul politic față de Mihai Tudose, cel de-al doilea premier desemnat, la capătul unei reuniuni a CEx al PSD în care nu s-a discutat deloc despre programul de guvernare, ci s-au reglat conturi și s-a disputat o nouă luptă pentru putere în interiorul acestui partid care dovedește pe zi ce trece că acționează pe modelul unui grup infracțional organizat”, a transmis, marţi, Cristian – Alin Moș, președinte USR Timiș.

USR Timiș consideră că, o dată cu decizia de ieri seară, PSD trebuie să dispară definitiv de la conducerea țării, fiindcă și-a confirmat în mod flagrant incapacitatea de a guverna România și de a asigura stabilitatea de care avem nevoie, cu atât mai mult cu cât străbatem un context european complex și deloc lipsit de primejdii, plus că ne aflăm cu puține luni înainte de preluarea de către România a președinției Consiliului U.E. Nimic din toate aceste elemente extrem de importante nu a contat însă în ecuația jocurilor de putere din interiorul PSD, ai cărui reprezentanți au azvârlit din nou țara într-o criză politică.

„Obediența oarbă față de Liviu Dragnea dovedită de majoritatea covârșitoare a membrilor CEx ai PSD ne-a oferit o hartă fidelă a complicităților din interiorul acestei caracatițe penale care este PSD. Monstruozitatea acestui grup infracțional organizat capabil oricând să arunce țara în aer dacă interesele proprii o cer este cu atât mai mare cu cât, în loc să își asume în mod public incapacitatea de a guverna, reprezentanți ai PSD au adus în discuție în cursul serii trecute posibilitatea unei și mai mari accentuări a haosului, prin recurs la suspendarea președintelui și deci capturarea țării în ghearele coaliției penale PSD – ALDE. USR Timiș apreciază că haosul politic creat de incapacitatea coaliției majoritare PSD – ALDE de a guverna țara trebuie să înceteze cât mai grabnic. Credem că identificarea imediată de soluții pentru ieșirea din această situație de instabilitate politică este o datorie a tuturor factorilor de decizie și a tuturor forțelor politice responsabile. La capătul unui an de guvernare, coaliția PSD – ALDE a reușit un singur lucru: să facă un imens rău României. În această situație extrem de gravă, asumarea responsabilității actului de guvernare de către toate forțele politice responsabile este o datorie pe care Uniunea Salvați România, prin reprezentanții săi care au buna-credință, maturitatea politică și competențele profesionale necesare, este pregătită să și-o asume”, a mai precizat Cristian – Alin Moș, președinte USR Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*