Economic

Un nou hotel va fi deschis la Timişoara

Un nou hotel va fi deschis la Timişoara

The Rezidor Hotel Group, una din cele mai dinamice companii hoteliere din lume, anunță construcția unui hotel Radisson Blu în cartierul ISHO din Timișoara.

Portfoliul companiei în România crește la patru hoteluri, două în curs de operare, iar două în dezvoltare, care se adaugă celor 11 hoteluri (2.628 de camere) funcționale și celorlalte două hoteluri cu acesta (265 de camere) în curs de dezvoltare în Europa de Sud Est.

Radisson Blu și Mulberry Development aduc primul hotel international de top în Timișoara, investiția fiind privită ca o referință în cee ace privește excelența în servicii pe piața locală, dar și pentru ISHO, noul cartier al Timișoarei.

„Ne bucură să creștem prezența noastră în România, în conformitate cu strategia companiei, iar această nouă investiție întărește prezența noastră în orașele secundare din Europa de Sud Est. Apreciem bazele business-ului local și îi mulțumim partenerului nostru, Mulberry Development, pentru angajamentul în acest proiect. Timișoara este un oraș foarte atractiv pentru noi, are un potential de dezvoltare semnificativ și atrage investiții majore bazate pe concepte noi”, declară Elie Younes, Executive Vice President & Chief Development Officer, Carlson Rezidor Hotel Group.

Noul hotel Radisson Blu din Timișoara va fi finalizat în 2020, cu un an înainte ca orașul să devină Capitală Culturală Europeană și va avea 160 de camere, un restaurant gastronomic și un bar concept. Hotelul va avea, de asemenea, un spatiu de 1.000 mp pentru socializare (inclusive un ballroom) și un centru fitness care va funcționa 24/7. Hotelul va fi o componentă integrantă din ambițiosul proiect imobiliar mixt ISHO din Timișoara care curpinde peste 1.000 de apartamente și 50.000 mp de birouri de nouă generație.

Hotelul se va afla în zona centrală a orașului, la o mică distanță de mers pe jos de centrul istoric, unde se află mai multe clădiri cu o arhitectură deosebită din secolul XIX, din perioada în care orașul a avut un rol important în cadrul Imperiului Habsburgic. Proiectul este o investiție importantă pentru cel mai mare oraș din zona de vest a țării, iar construcția propriu-zisă va fi realizată de Mulberry Development.

„Vizibilitatea Timișoarei crește în Europa și în lume, iar orașul nostru devine tot mai atractiv atât pe componenta de business, dar și în rândul turiștilor. Cu atât mai mult ne bucură faptul că atragem investiții private precum acest hotel din cartierul ISHO, operat în mod profesionist sub un brand international de renume”, remarcă Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara.

„Perspectiva dezvoltării unui nou pol de business în jurul proiectului ISHO reprezintă o oportunitate reală pentru atragerea unor investitori de această anvergură în oraș. Sunt sigur că împreună vom reuși să realizăm un hotel deosebit, care va deveni o referință în regiunea noastră și care va contribui la dezvoltarea orașului prin facilitățile oferite, atât ca unități de cazare, cât și prin centrul de conferințe de care un oraș ca Timișoara are nevoie”, subliniază Ovidiu Șandor, dezvoltatorul cartierului ISHO.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*