Social

Timişorenii, avertizaţi de poliţişti cum să nu cadă pradă hoţilor din maşini

Timişorenii, avertizaţi de poliţişti cum să nu cadă pradă hoţilor din maşini

Timp de trei zile, polițiștii au desfăşurat în Timișoara, activităţi în scopul prevenirii furturilor din autoturisme. Peste 500 de flyere au fost  înmânate cetăţenilor, iar la sediile celor mai importante centre comerciale din municipiu au fost afişate autocolante cu  mesaje informativ-preventive.

În perioada 10 – 12 ianuarie, polițiștii Biroului Analiza și Prevenirea Criminalității, sprijiniți de cei din cadrul secțiilor urbane de poliție, au desfăşurat, pe raza municipiului Timișoara, acţiuni pentru prevenirea furturilor din autoturisme.

Astfel, poliţiştii au purtat discuţii cu cetăţenii în scopul informării acestora cu privire la modurile de operare folosite de infractori şi importanţa adoptării unor măsuri de siguranţă ce stau la îndemâna tuturor.

Pe timpul acţiunilor în teren au fost distribuite peste 500 de materiale informativ-preventive, în scopul însuşirii măsurilor ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni.

Totodată, la sediile celor mai importante centre comerciale din municipiu au fost afişate autocolante cu  mesaje informativ-preventive.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, polițiștii vă recomandă:

 Pe timpul nopţii, căutaţi să parcaţi maşina în locuri special amenajate, bine iluminate  şi eventual supravegheate de camere video! Hoţii vor fi cu siguranţă descurajaţi.

 Verificaţi întotdeauna dacă aţi închis bine toate geamurile şi portierele când părăsiţi autoturismul, chiar dacă parcaţi în faţa blocului sau sunteţi în parcarea amenajată a unui hypermarket! Un geam lăsat întredeschis vă poate anula toate celelalte precauţii folosite.

 Nu lăsaţi niciodată cheile în contact chiar dacă intenţionaţi să lipsiţi doar pentru câteva minute!

 În timpul deplasării, nu aşezaţi la vedere pe scaunul din dreapta sau pe bancheta din spate, poşete, borsete sau laptop-uri! Riscaţi ca la semafor, hoţii să vă spargă geamul lateral şi să vi le fure. Bunurile se vor ţine sub scaun/banchetă, unde nu pot fi văzute cu uşurinţă. Pentru siguranţa dumneavoastră, în timpul deplasării, păstraţi uşile încuiate!

 Nu lăsaţi pe timpul nopţii, la vedere, pe banchete, obiecte de valoare (poşete, borsete, GPS-uri, detectoare radar, CD-player auto, laptop-uri)! Acestea pur şi simplu vor invita hoţii să vă spargă maşina.

 Evitaţi să păstraţi în torpedoul maşinii actele de identitate, de firmă, permisul de conducere, cartea de identitate a maşinii, asigurarea, cărţi de credit sau orice alte acte!

 Dotaţi-vă autoturismul cu un sistem de alarmă! Îşi va dovedi mereu eficienţa.

 Inscripţionarea numărului de înmatriculare al autoturismului pe obiecte ușor demontabile (casetofoane, genţi, oglinzi, etc.) dă posibilitatea identificării şi recuperării bunurilor sustrase.

 Asigurarea autoturismului la o societate de profil poate acoperi pagubele dumneavoastră în caz de avariere, distrugere sau furt.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*