Utile

Timișoreni, curățați zăpada și gheața din fața casei! Vă așteaptă amenzi mari

Timișoreni, curățați zăpada și gheața din fața casei! Vă așteaptă amenzi mari

Poliția Locală atenționează timișorenii ca pe timp de iarnă atât cetățenii, cât și persoanele juridice au obligația să curețe trotuarele de gheață și zăpadă, precum și țurțurii de pe clădiri.

În contextul scăderii temperaturilor de afară și a ninsorilor din ultima perioadă, Poliția Locală Timișoara reamintește cetățenilor și reprezentanților societăților comerciale că, potrivit HCL 371/2007 modificată, au obligația de a asigura îndepărtarea zăpezii și a gheții, ori de câte ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul clădirilor și incintelor pe care le dețin sub orice formă.

Zăpada și gheața se vor depune pe carosabil lângă bordură fără să împiedice circulația auto, parcarea și scurgerea apei în sistemul de canalizare. De asemenea, în cazul țurțurilor și zăpezii depuse pe acoperișuri, au obligația de a lua măsuri de îndepărtare a acestora, dar și să presare nisip, rumeguș ori alte materiale antiderapante pe trouare, în fața imobilelor, în cazul formării de polei.

În caz de neconformare, sancțiunile prevăzute pentru persoanele fizice sunt între 500 și 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice între 1.500 și 2.500 de lei. Această problemă rămâne în atenția polițiștilor locali, care vor lua măsuri de aplicare de somații și sancționare în cazul în care vor fi constatate astfel de nereguli pe perioada iernii, astfel încât să fie prevenite accidentărilor pietonilor care circulă pe trotuare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*