Social

Două firme din Piața Aurora, în prag de închidere din cauza lipsei acordului de funcționare

Două firme din Piața Aurora, în prag de închidere din cauza lipsei acordului de funcționare

Polițiștii locali au acționat, zilele trecute, în zona Pieței Aurora din Timișoara. În cadrul acestei acțiuni au fost aplicate nouă sancțiuni, iar pentru două dintre societățile contolate au fost propuse pentru suspendarea activității timp de o lună, din cauză că nu aveau aviz de funcționare.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat o amplă acțiune de verificare a societăților comerciale care desfășoară activități în exteriorul Pieței Aurora, pentru a stabili modul în care acestea respectă legislația referitoare la deținerea de documente necesare desfășurării actelor de comerț. Astfel, au fost verificate un număr de 20 de societăți comerciale, fiind aplicate nouă sancțiuni contravenționale în valoare de 5.200 lei, din care trei pentru lipsa acordului de funcționare emis conform Legii 650/2002, două pentru lipsa acordului conform HCL 43/2011 privind funcționarea teraselor sezoniere, una pentru neafișarea prețurilor și trei pentru nedeținerea sau nerespectarea acordului pentru comerț stradal desfășurat în fața punctului de lucru, conform HCL 139/2011.

De asemenea, pentru societățile comerciale Alex-Raisa SRL și Oanamar Mixt SRL au fost întocmite propruneri de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile, deoarece au fost depistate fără acord în mod repetat. ”Astfel de acțiuni de verificare în zona respectivă sunt organizate periodic, anul trecut fiind aplicate în aceeași zonă alte 56 de sancțiuni în valoare de 18.400 lei, fiind emise și cinci dispoziții de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile. Locația rămâne în atenția polițiștilor locali urmând să se efectueze verificări și în perioada următoare”, anunță reprezentanții Poliției Locale Timișoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*