Administrație

Președintele ADID Timiș: “Nu mi-aș dori ca deponeul de la Ghizela să se transforme într-o groapă de gunoi ca la Șag”

Președintele ADID Timiș: “Nu mi-aș dori ca deponeul de la Ghizela să se transforme într-o groapă de gunoi ca la Șag”

Consiliul Județean Timiș a găzduit în această dimineață ședința AGA (Adunarea Generală a Acționarilor) a agenției de deșeuri. Astfel, în cadrul acesteia printre altele, a fost stabilit și bugetul de cheltuieli pe anul 2018.

Potrivit președintelui Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, Traian Stancu, două dintre problemele importante dezbătute în ședință privesc colectarea selectivă a deșeurilor de către timișeni, dar și lupta cu mirosul cauzat de deponeul de la Ghizela care continuă să le dea bătăi de cap locuitorilor.

Astfel că autorităţile județene încearcă să găsească o soluție în acest sens. Potrivit lui Traian Stancu, una dintre probleme este levigatul, lichidul care se scurge din deșeurile depozitate şi care nu pot fi procesate în totalitate de stația de epurare.“Împreună cu colegii și primarii județului Timiș am aprobat bugetul de cheltuieli pe anul 2018. Am continuat discuțiile importante despre contractarea cetățenilor județului Timiș pentru gestionarea selectivă a deșeurilor. E o chestiune importantă. S-a aprobat și bugetul dar mai important este că, cu această ocazie, am discutat despre colectarea selectivă în care toți cetățenii din Timiș trebuie să depunem un efort pentru a se întâmpla acest lucru. Nu mi-aș dori ca deponeul de la Ghizela să se transforme într-o groapă de gunoi ca la Șag. Facem eforturi deosebite, am mărit capacitatea de reciclare a stației de levigat din deponeu. Mâine avem o întâlnire cu o sociatate comercială pentru a reuși să reducem mirosurile create de reciclarea levigatului. Sunt chestiuni importante în care împreună cu ADID și cu primăriile, OAT-urile, operatorii care au câștigat licitațiile doresc să fie în județul Timiș un exemplu pentru România în colectarea deșeurilor. Cred că fiecare dacă se uită acasă în bucătărie, în curte, observă că trebuie să își îmbunătățească stilul de colectare a deșeurilor. Inclusiv la mine am observat că anumite deșeuri dacă le-aș spală la robinet aș putea saă le pun în sacul galben pentru colectarea deșeurilor pentru a nu fi amestecate cu deșeul vegetal. Un lucru care ar reduce cu mult deponeul de la Ghizela”, a subliniat presedintele ADID Timiș, Traian Stancu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*