Social

Foto: Nesimțirea a 11 șoferi care au parcat ilegal la Timișoara, luată ”pe sus”

Foto: Nesimțirea a 11 șoferi care au parcat ilegal la Timișoara, luată ”pe sus”

Direcția Poliția Locală a anunțat că 11 autovehicule parcate neregulamentar au fost ridicate săptămâna trecută de oamenii legii în colaborare cu Societatea de Drumuri Municipale (SDM) din capitala Banatului.

Oamenii legii din cadrul Serviciului Circulație Rutieră a Poliției Locale Timișoara continuă acțiunile organizate în comun cu reprezentanții SDM în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar, acțiuni care se desfășoară zilnic.

Principalele aspecte pe care le au în vedere polițiștii locali sunt cele referitoare la respectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind oprirea, staționarea, parcarea, blocarea accesului, fiind luate măsuri de ridicare a autovehiculelor depistate sub incidența indicatorului cu oprirea interzisă, pe pistele pentru bicicliști, în stațiile mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni, pe linii de tramvai ori care blochează accesul în parcări ori incinta unor imobile.

În prima săptămână de la demararea acestei acțiuni, au fost ridicate un număr de 11 autovehicule depistate oprite sau staționate neregulamentar în zonele Piața Regina Maria, Calea Martirilor, Ghe. Dima, Ghe. Lazăr, I.C. Brătianu sau Piața Huniade. ”Reamintim că sancțiunile aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, iar în cazul ridicării se achită și o taxă către SDM. Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a nu fi sancționați și pentru a nu le fi ridicate autovehiculelor pe care le conduc”, au transmis oamenii legii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*