Național

Video: A fost semnat contractul de achiziție a transportoarelor blindate PIRANHA V

Video: A fost semnat contractul de achiziție a transportoarelor blindate PIRANHA V

Ieri a avut loc, la București, ceremonia de semnare a acordului cadru și contractului subsecvent pentru achiziția a 227 de transportoare blindate pentru trupe 8×8 PIRANHA V și a suportului logistic inițial, în prezenţa premierului Mihai Tudose, la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

A început materializarea Acordului de cooperare semnat de Ministerul Economiei și C.N. Romarm S.A. cu producătorul General Dynamics în 2017. Conform acestui document, anul acesta, în România vor ajunge primele 36 de transportoare blindate din cele 227, cât numără pachetul, urmând ca ultimele șase transportoare să fie produse în România la Uzina Mecanică București.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a apreciat că astăzi ”a fost făcut un pas important pentru Forţele Terestre Române şi pentru implementarea programului asumat de către Guvern a înzestrării Armatei României” și ”s-a reușit implicarea industriei naţionale de apărare, care trebuie stimulată prin crearea de locuri de muncă şi performanţa industriei de profil”.

Începând cu anul 2018, se va realiza gradual producția și integrarea transportorului blindat în țara noastră. MApN va fi dotat cu facilitatea de mentenanță care să asigure necesitățile de întreținere pe întreaga durată de viață a echipamentelor și vor fi puse la dispoziție simulatoare pentru instruirea în condiții optime a echipajelor ce vor deservi aceste echipamente.

Transportorul blindat PIRANHA V este cea mai avansată platformă pentru transport trupe, dotată cu sisteme moderne de protecție balistică și putere de foc, la cel mai înalt nivel de dotare existent în NATO.

Vă reamintim că Guvernul României a adoptat, pe 29 noiembrie 2017, hotărârea prin care s-au aprobat circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape a programului esenţial de înzestrare „Transportor blindat pentru trupe 8×8”, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma PIRANHA 5 şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems – Mowag GmbH. Adoptarea hotărârii vine ca urmare a unui Memorandum parafat în luna octombrie a anului trecut.

Transportorul blindat pentru trupe 8×8 constituie un mijloc de transport al grupei de infanterie, precum şi al structurilor de sprijin, absolut necesar pentru îndeplinirea misiunilor specifice de către Forţele Terestre Române. Acest vehicul asigură o mobilitate sporită şi o protecţie corespunzătoare personalului îmbarcat pe timpul executării misiunilor specifice, în orice zonă de relief, indiferent de timp, anotimp sau condiţii meteorologice.

Foto:reddit.com
Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*