Educație

Profesor de la UVT, decorat de președintele României

Profesor de la UVT, decorat de președintele României

Profesorul Lucian Drăguț a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de „Cavaler”. Totul, cu prilejul Zilei Naționale a României, „în semn de apreciere a eforturilor depuse ca cercetător și profesor, contribuind astfel, prin studii de înalt nivel academic, la creșterea performanțelor și competitivității învățământului”, după cum se menționează în distincția acordată.

Conf. dr. Lucian Drăguț este absolvent de Geografie al Universității de Vest din Timișoara, promoția 1995. În perioada 1995-2004 a parcurs masteratul și doctoratul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, lucrând apoi ca preparator, asistent și lector. În anul 2004 se angajează lector la Universitatea de Vest din Timișoara. În perioada 2005-2006 activează ca bursier Fulbright la Universitatea din Arkansas (SUA), iar între 2006 și 2011 a fost cercetător și manager de proiect la Universitatea din Salzburg, Austria. În anul 2011 a revenit la UVT, perioadă în care a efectuat un stagiu de trei luni (ianuarie-martie 2013), lucrând ca profesor invitat la Universitatea din Tokyo. În prezent, este conferențiar la Departamentul de Geografie al Facultății de Chimie, Biologie, Geografie.

Această distincție a venit ca o surpriză, o mare onoare și o mare bucurie, mai ales că ceremonia a avut loc de ziua mea. Mă bucur că munca mea este apreciată la acest nivel. În același timp, distincția mă obligă și mă motivează în atingerea obiectivului pe care l-am fixat când am revenit în țară, acela de a forma la UVT o echipă de cercetare competitivă la nivel internațional”, spune profesorul Lucian Drăguț.

Prin munca sa, Lucian Drăguț face cinste Universității. De altfel, Lucian este laureat al Galei Premiilor UVT, ediția 2015. Suntem bucuroși când valorile instituției noastre sunt apreciate și din exteriorul comunității, cu atât mai mult cu cât este vorba despre Președintele României. În plus, este un semn clar că munca specialiștilor noștri este vizibilă în societate. Îmi doresc ca aceștia să fie exemple pentru comunitatea academică, cât și pentru comunitatea în sensul ei mai larg”, a declarat rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Decretele au fost semnate cu ocazia Zilei Naționale a României, iar ceremonia de acordare a decorației a avut loc zilele trecute.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*