Administrație

Primarul Robu:”E timpul să luăm atitudine vizavi de ceea ce am ajuns să mâncăm fără voia noastră”

Primarul Robu:”E timpul să luăm atitudine vizavi de ceea ce am ajuns să mâncăm fără voia noastră”

Gest inedit al primarului Timișoarei, Nicolae Robu. Acesta se declară revoltat de faptul că fructele și legumele din comerț nu mai sunt sănătoase și nici gustoase.

Fără gust, lipsite de nutrienţi, aţoase, dar cu aspect frumos, aşa arată legumele pe care le cumpărăm din  supermarket.

Astfel, că astăzi în cadrul unei conferințe de presă a prezentat câteva dintre legumele și fructele achiziționate de la un supermarket: ardei, ceapă, măr, roșii. Prin gestul său, edilul trage un semnal de alarmă cu privire la aplicarea normelor pentru a susține producția legumelor și a fructelor românești. “E timpul să luăm atitudine cât mai multe persoane vizavi de ceea ce am ajuns să mâncăm fără voia noastră, pentru că am ajuns în situația de a nu prea avea alternative pentru altceva. Nu mi s-a întâmplat niciodată în vremea copilăriei să mănânc undeva roșii care să nu aibă niciun gust, mere, ardei, etc. Ulterior ne-am trezit invadați de produse mai ieftine decât cele pe care eram noi în stare să le producem în România, extreme de arătoase, dar care nu au gust și miros. S-a ajuns ca noi să renunțăm la acele soiuri care erau foarte gustoase, sănătoase și să cultivăm soiuri care în final produc același tip de legume și fructe care ne-au invadat din străinătate. (…) Cei de specialitate trebuie să gândească mecanisme care să protejeze ceea ce în lungul sutelor de ani s-a triat a fi sănătos, gustos. Mâine, poimâine ne hrănim cu pastile. Ce să mai pierdem vremea atunci să tot ronțăim la ardei, mere”, a spus edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Fructele și legumele sunt tratate chimic înainte de a ajunge pe masa noastră, iar substanţele folosite au efecte negative asupra organismului, provocând intoxicarea ficatului, a rinichilor şi a sistemului nervos central, avertizează nutriţioniştii.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*