Social

Foto: Sediul ziarului Timișoara, invadat de boschetari! Polițiștii locali i-au evacuat și au sigilat imobilul

Foto: Sediul ziarului Timișoara, invadat de boschetari! Polițiștii locali i-au evacuat și au sigilat imobilul

Polițiștii locali din Timișoara au întreprins o acțiune de amploare pentru evacuarea oamenilor străzii care au pus stâpânire pe fosta clădire a ziarului Timișoara. Oamenii legii au au fost însoțiți și de reprezentanți ai altor autorități, dar și de angajații RETIM, care au salubrizat zona.

Polițiștii locali din Timișoara au organizat miercuri, 10 ianuarie 2018, dis de dimineață, împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială, Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse și Biroului Salubrizare din cadrul Primăriei Timișoara, o acțiune de verificare în locația de pe strada Coriolan Brediceanu nr. 37, în fosta clădire a Ziarului Timișoara, în care s-a semnalat faptul că s-au adăpostit oameni ai străzii. Așa cum era de așteptat, au fost identificate opt persoane, care au fost evacuate și îndrumate către adăposturile de pe strada Telegrafului și de pe strada Învățătorului.

Locația a fost salubrizată cu sprijinul angajaților RETIM, deoarece în clădire era adunată o cantitate mare de deșeuri. Imobilul a fost securizat pentru ca persoanele fără adăpost să nu mai poată intra în imobil.

”Menționăm că polițiștii locali au monitorizat clădirea respectivă și anul trecut în cadrul unor acțiuni repetate, de fiecare dată când au fost depistate persoane acestea fiind evacuate. Acestea însă au revenit, iar problema oamenilor străzii și a cerșetorilor este una permanent aflată în atenția polițiștilor locali care acționează zilnic pentru depistarea și preluarea din stradă a acestora, precum și pentru predarea lor către serviciile sociale, conform prevederilor legale. Anul trecut au fost depistați în Timișoara un număr de 931 cerșetori și oameni ai străzii”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*