Sport

Trei timișoreni, la turneul final UEFA Futsal EURO 2018. Al patrulea, Robert Lupu, doar ca selecționer

Trei timișoreni, la turneul final UEFA Futsal EURO 2018. Al patrulea, Robert Lupu, doar ca selecționer

Debutul turneului final al Campionatului European de futsal, a 11-a ediție a UEFA Futsal EURO se apropie de debut, iar spectaculoasa competiție va fi găzduită de Slovenia. Absentă la ediția de acum doi ani, din Serbia, naționala de futsal a României va bifa a patra prezență la un turneu final, după 2007, 2012 și 2014, iar printre cei convocați se regăsesc și trei timișoreni, iar când spunem timișoreni ne referim cu precădere la faptul că aceștia evoluează pentru echipa de club Informatica Timișoara.

Timișoreanul Robert Lupu, aflat la prima mare performanță ca selecționer, mizează în continuare pe vechii săi camarazi, dar și pe unii dintre cei care s-au alăturat în ultima vreme primei reprezentative. Participant ca jucător la toate cele trei turnee finale bifate până acum de România, Robert Lupu se află la prima prezență din postura de selecționer. Mulți se așteptau ca el să și joace, așa cum a făcut și în preliminarii. ”Cred că e mai bine să stau doar pe bancă”, a spus Lupu, căruia i-a fost destul de dificil să definitiveze lotul de 14 jucători pentru EURO 2018, care va debuta la sfârșitul lunii ianuarie la Ljubljana.

În ultimul cantonament dinaintea decolării spre Slovenia, Robert Lupu va avea la dispoziție 15 jucători, dar va renunța la unul dintre cei trei portari. Iată lotul lui Lupu pentru EURO 2018: Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc) – portari și Robert Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Alpar Csoma, Florin Ignat (toți Autobergamo Deva), Savio Valadares, Felipe Oliveira (Informatica Timișoara), Szőcs László (FK Odorheiu Secuiesc), Octavian Cireș (CS United Galați), Emil Răducu (Luxol – Malta)

Surpriza o constituie înregimentarea lui Octavian Cireș, tânărul atacant al vicecampioanei CS United Galați. ”E un jucător care îmi place, talentat, de perspectivă. Vreau să meargă alături de noi la acest turneu final, să vadă ce înseamnă o asemenea competiție”, a spus Robert Lupu, care a mai adăugat: ”Mergem să jucăm pentru România. Dorim să facem abstracție de faptul că vom da piept în grupă cu locurile 3 și 5 în Europa! Încercăm să lăsăm statistica și să jucăm. Chiar dacă mulți nu ne dau vreo șansă să ieșim din grupă, una foarte grea, noi suntem siguri că vom face punct sau puncte la Ljubljana. Trebuie să gândim pozitiv. Orice echipă poate prinde o zi de excepție sau una foarte slabă”, a mai explicat, ”informaticianul” Robert Lupu.

Partidele din Grupa C a turneului final de futsal EURO 2018 din Slovenia, se vor juca după următorul program:
– 31 ianuarie 2018, ora 18:00 (ora locală): Portugalia – România;
– 2 februarie 2018, ora 20:45 (ora locală): România – Ucraina;
– 4 februarie 2018, ora 18:00 (ora locală): Ucraina – Portugalia.

Se califică în sferturile de finală primele două clasate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*