Sport

S-a aprobat calendarul Campionatului Național de Raliuri 2018. Timișoara lipsește din nou de pe listă!

S-a aprobat calendarul Campionatului Național de Raliuri 2018. Timișoara lipsește din nou de pe listă!

Campionatul Național de Raliuri din 2018 va programa un total de șapte etape, în aceleași orașe ca și în sezonul precedent, ceea ce înseamnă că Timișoara nu va găzdui nici în acest an o competiție majoră din domeniul automobilistic.

Consiliul Federal al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) a stabilit, printre altele, că în anul 2018 numărul minim de kilometri total al probelor speciale dintr-un raliu să fie 120. De asemenea, proba de ”Power Stage” va conta ca punctaj doar pentru clasamentul general, nu și pentru clase sau grupe. Vor lua puncte bonus doar primii trei clasați în ”Power Stage”, după cum urmează: locul 1 – 3 puncte, locul 2 – 2 puncte, locul 3 – 1 punct.

Anul acesta, pe baza raportului întocmit de observatorul federal, se va alcătui un clasament al raliurilor, deoarece începând cu sezonul 2019 fiecare dintre acestea va primi un coeficient. Astfel, primele două raliuri clasate vor avea un coeficient de 1,2 (punctajul obținut va fi înmulțit cu 1,2), raliurile de pe locurile 3, 4 și 5 vor avea coeficient 1, în timp ce raliurile de pe locurile 6 și 7 vor avea coeficient 0,8.

Totodată, începând cu acest sezon, în judecarea cauzelor va prima Regulmentul Cadru al CNRD, și nu cel al FIA, așa cum se proceda până acum.

În atenția piloților care vor să debuteze în Campionatului Național de Raliuri Dunlop (CNR): obligativitatea de a avea o experiență de minimum 4 etape încheiate în CNRD 2, cu excepția celor care se înscriu într-o cupă monomarcă, Dacia sau Suzuki.

Calendarul CNR 2018
Etapa I: 24-25 martie – Brașov (organizator Autoblic);
Etapa a II-a: 4-5 mai – Cluj – TER (organizator TER Napoca Rally Academy);
Etapa a III-a: 25-26 mai – Arad – ERT (organizator AMC Racing);
Etapa a IV-a: 15-16 iunie – Bacău – ERT (organizator Rally Spirit);
Etapa a V-a: 13-14 iulie – Harghita (organizator Maxx Racing);
Etapa a VI-a: 7-8 septembrie – Iași (organizator XS Motorsport);
Etapa a VII-a: 5-6 octombrie – Sibiu (organizator Aria pentru Sport).

Așa cum se poate observa, Timișoara lipsește din nou de pe lista orașelor în care se vor organiza etape ale ”Naționalului” de raliuri, capitala Banatului fiind ”omisă” a cincea oară consecutiv. Lipsa experinței în acest domeniu și incapacitatea (ca să nu spunem incompetența) factorilor locali de a organiza un astfel de eveniment își spune din nou cuvântul, ultimul raliu al Banatului, mai exact Raliul Timișului, așa cum se numea în perioada în care o etapă se desfășura în acest județ, a avut loc în anul 2013 și a cuprins probe speciale și superspeciale atât în Timișoara cât și la Lugoj, ori pe malul lacului Surduc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*