Social

Cu căruța, ilegal, prin Timișoara! Căruțașii revin deși le sunt ridicate ”vehiculele”

Cu căruța, ilegal, prin Timișoara! Căruțașii revin deși le sunt ridicate ”vehiculele”

O căruță a fost depistată circulând pe strada Recoltei din Timișoara, iar polițiștii locali au ridicat-o și trimis-o în ”depoul” Societății Drumuri Municipale (SDM) din Calea Șagului. Oamenii legii susțin că, deși rămân fără atelaje, căruțașii nu se lasă și revin pe străzile orașului, deși este ilegal.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au depistat în cursul zilei de ieri, pe strada Recoltei din Timișoara, o căruță care circula fără a avea aviz din partea Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei, motiv pentru care conducătorul atelajului, un bărbat din localitatea Moșnița Veche, a fost sancționat conform HCL 251/2002, cu amendă în valoare de 300 lei.

Vehiculul cu tracțiune animală a fost ridicat de reprezentanții SDM care l-au transportat la depozitul din Calea Șagului. ”Poliția Locală are în atenție acest fenomen și, ori de câte ori constată în teren sau primește sesizări de la cetățeni referitoare la căruțe care se deplasează pe străzile Municipiului, ia măsurile legale de sancționare și ridicare a acestora, cu atât mai mult cu cât aceste vehicule reprezintă un real pericol pentru participanții la trafic. În ultimul an, peste 70 persoane care conduceau vehicule cu tracțiune animală au fost depistate și sancționate conform HCL 251/2002, parte dintre căruțe fiind și ridicate de pe străzile orașului”, transmit reprezentanții Poliției Locale din capitala Banatului.

Conform acestora, unii dintre căruțași plătesc amenda primită, alături de o taxă impusă de SDM pentru depozitarea atelajului, după care își recuperează căruțele și revin pe străzile Timișoarei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*