Social

Aicha are nevoie de ajutorul nostru!  

Aicha are nevoie de ajutorul nostru!  

Apel umanitar! Timișorenii cu suflet mare sunt încurajaţi să ajute o fetiță în vârstă de șapte ani cu o boală gravă. Astfel, cei care doresc pot dona 2% din valoarea impozitelor pentru un caz medical grav.

Părinții sunt disperați să își salveze fetița de doar 7 ani, care suferă de  Encefalopatie infantilasechelare stadiul 3 GMFCS, Stadiul MACS 3, Tetrapareza mixtă spastic-diskinetică,retard de limbaj. Banii proveniți din donații sunt necesari pentru ca micuța să poată beneficia de terapii mai performante, în ţară şi în străinătate.

Aicha provine dintr-o naștere prematură , la 37 săptămâni având un scor Apgar la naștere de 2 și o greutate de 3340 kg. Ulterior a prezentat întârziere în dezvoltare neuromotorie, tonusul postural cervico-cefalic fiind achiziționat la 3 ani și cel în șezut la 4 ani. A beneficiat de kinetoterapie tehnicile Vojta, Bobath și terapie Kost.

Prezintă o stare generală bună, greutate 19,2 kg. Spasticitatea este accentuată la nivelul tricepsului sural și la nivelul aductorilor (2 din 4 pe scala Ashworth modificată), ROT sunt vii exagerate bilateral, semn Babinski.

Menține capul la ridicare din decubitdorsal în șezut, realizează rostogolirile din decubit dorsal în decubit ventral și invers,la domiciliu se deplasează în patrupedie,merge susținută de o mâna,cu încrucișarea gambelor,urcă/coboară scările fără alternarea picioarelor. Limbajul este îmbunătățit față de examinarea anterioară (peste 50 de cuvinte în vocabular ), numără până la 10, cu dificultate până la 20,face puzzle din mai mult de 9 piese,recunoaște forme,culori,cifre,scrie propoziții simple (pe tabletă,laptop sau telefon).

Mai multe detalii aici : http://aicha.ro/donatii/

Dacă doriți să faceți posibil că Aicha-Denisa să poată beneficia de terapii mai performante, în ţară şi în străinătate, puteți să o ajutați prin intermediul uneia din variantele de mai jos:

  1. Donație prin transfer bancar în unul din următoarele conturi:

Cont lei: RO75 BTRLRONCRT 0305723101

Cont euro: RO25 BTRLEURCRT 0305723101

Nume banca: Banca Transilvania

Nume asociație: Asociația Copiii, Zâmbete și Vise

Date de contact: Cristian Tulbure – tatăl Aichei.

Număr de telefon: 0741372988.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*