Administrație

Repartizarea banilor rămași necheltuiți de municipalitate la finalul anului 2017

Repartizarea banilor rămași necheltuiți de municipalitate la finalul anului 2017

Consilierii locali s-au reunit astăzi în ședința de plen pentru a decide cum se împart banii rămaşi necheltuiţi la finalul anului 2017. Vorbim despre suma de peste 5,6 milioane lei.

Banii vor fi împărţiți astfel: 5.099.542 lei către Secţiunea de Dezvoltare şi peste 570 mii lei către secţiunea de funcţionare. Din totalul de peste 5 milioane lei de la Dezvoltare, 1.354.542 lei vor fi alocaţi pentru dotări la Spitalul „Victor Babeş”, 1 milion lei pentru Pasajul Popa Şapcă, 1.600.000 lei pentru extinderea Spitalului „Louis Ţurcanu”, iar cu 1.145.000 lei se va reabilita clădirea și acoperișul Liceului de Arte Plastice.

Suma alocată la Secţiunea de Funcţionare se împarte astfel: 521.986,82 lei, pentru subvenţie energie termică (Colterm) şi 48.573,47 lei pentru reparaţii la Școala Generală nr.16.“Sunt lucrări mari în derulare la Spitalul de Boli Infecțioase, la Spitalul de Copii, dar și care au fost făcute la Pasajul Popa Șapcă și aici se duc principalele sume. Mai avem plăți mari de făcut la Colterm și R.A.T.T”.

Un amendament cu privire la proiectul de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului bugetar din 2017 a fost făcut de social-democrați. Aceștia au decis să se aloce suma de 1 milion lei de la obiectivul Pasaj Popa Șapcă, din Secțiunea Dezvoltare, pentru achitarea plății restante către Ministerul Dezvoltării.“Pentru timișoreni și nu numai extinderea la patru benzi de circulație pe porțiunea de drum ce face legătura cu autostrada este de mare importanță în acest moment, iar importanța crește cu atât mai mult cu cât Timișoara urmează să fie Capitală Culturală Europeană în anul 2021, motiv pentru care proiectul de extindere ar fi de preferat să fie finalizat până la acea dată. Realizarea proiectului ar permite un flux de circulație normal în legătura rutieră cu autostrada și ar ajuta la diminuarea traficului din oraș. Primăria are în prezent o obligație de plată de în valoare de aproximativ un million de lei pentru un proiect european”, au susținut social-democrații.

Pentru 2017, Timișoara a dispus de un buget de peste 300 milioane euro.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*