Social

Bilanțul cerșetorilor din Timișoara, pe 2017, realizat de Poliția Locală

Bilanțul cerșetorilor din Timișoara, pe 2017, realizat de Poliția Locală

Numărul cerșetorilor și oamenilor străzii s-a redus cu mai mult de jumătate în anul 2017, la nivelul municipiului Timișoara, iar asta s-a întâmplat ca urmare a acțiunilor polițiștilor locali, susțin oamenii legii din capitala Banatului.

Polițiștii locali acționează zilnic pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică sau fac parte din categoria oamenilor străzii și se află pe raza municipiului Timișoara, acest aspect fiind permanent în atenție atât în timpul patrulărilor efectuate în teren cât și ca răspuns la solicitările cetățenilor.

În prima săptămână din acest an au fost depistate un număr de 32 de persoane din aceste categorii, acestea fiind preluate de polițiștii locali și predate centrului social de pe strada Telegrafului. Un aspect demn de menționat este acela că numărul cerșetorilor și oamenilor străzii a scăzut simțitor în ultimii ani, ca urmare a intensificării patrulărilor pe această linie, în anul 2015 fiind înregistrate un număr de 2.138 astfel de persoane, din care 1.989 adulți și 149 minori. În anul 2016 au fost înregistrați 1.071 cerșetori și oameni ai străzii, din care 928 adulți și 143 minori, iar anul trecut, în 2017, au fost înregistrate 931 astfel de persoane, din care 864 adulți și 67 minori.

Pe lângă cazurile depistate de polițiștii locali, existând un echipaj care acționează zilnic pe această linie și care preia din stradă persoanele semnalate de patrulele din teren, s-a acționat și la sesizările cetățenilor care au sunat la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 și au prezentat astfel de cazuri la care s-a luat măsura preluării din stradă și predării, după identificare și introducere în baza de date a Poliției Locale, la centrele sociale care au atribuții în consilierea în vederea integrării în societate a acestor persoane. Legea 155/2010 prevede, cu privire la aceste categorii, că polițiștii locali acţionează pentru identificarea cerşetorilor, a copiilor lipsiţi de supravegherea şi ocrotirea părinţilor sau a reprezentanţilor legali, a persoanelor fără adăpost şi procedează la încredinţarea acestora serviciului public de asistenţă socială în vederea soluţionării problemelor acestora, în condiţiile legii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*