Internațional

Austria nu renunță la planul privind reducerea alocațiilor pentru copiii românilor

Austria nu renunță la planul privind reducerea alocațiilor pentru copiii românilor

Autoritățile austriece nu au renunțat la planurile privind tăierea alocațiilor pentru copii acordate cetățenilor europeni veniți la muncă în Austria. Sebastian Kurz, noul cancelar austriac, a anunțat în această săptămână că guvernul va reduce alocațiile pentru copiii care locuiesc într-un stat cu un cost al vieții mai scăzut, reluând un proiect prezentat inițial în urmă cu trei ani, care a fost criticat aspru inclusiv la București. Kurz a invocat o prevedere “inechitabilă” a legislației curente, ce prevede “transferul a circa 300 euro lunar pentru doi copii care nici măcar nu locuiesc în Austria, ci în România, sumă aproximativ echivalentă cu venitul mediu de acolo”.

Cancelarul austriac a estimat economii anuale de peste 100 milioane de euro în urma reducerii alocațiilor pentru copiii care trăiesc în alte state. În 2016, Austria a cheltuit 273 milioane de euro cu alocațiile pentru copiii din Uniunea Europeană și Spațiul Economic European ai rezidenților.

Alocațiile lunare pentru copiii care locuiesc în alte țări pornesc de la circa 114 euro pentru o familie cu un singur copil și variază în funcție de numărul și vârsta copiilor, potrivit Reuters.

Sursa: profit.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*