Eveniment

Şoferi arşi la buzunare. Câte amenzi a dat Poliţia Rutieră în patru zile

Şoferi arşi la buzunare. Câte amenzi a dat Poliţia Rutieră în patru zile

Între 1 şi 4 ianuarie, poliţiştii rutieri au acţionat în Timiş, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 150 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 57 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Astfel, poliţiştii au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 147 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 57 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 26 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 22 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. În weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

RECOMANDĂRI:

  • Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zonele aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare!
  • Respectaţi-vă partenerii de trafic!
  • Nu conduceţi când sunteţi obosit!
  • Evitaţi administrarea medicamentelor ale căror reacţii adverse pot influenţa conducerea autovehiculului!
  • Nu folosiţi telefoanele mobile în timpul conducerii!
  • Înainte de a porni motorul, aşezaţi copiii pe bancheta din spate şi fixaţi-le centurile de siguranţă!
  • Dacă aţi consumat băuturi alcoolice NU CONDUCEŢI!

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*