Auto-Moto

Opel a lansat în 2017 cea mai mare ofensivă de produse din istoria sa

Cool: Mokka X, Grandland X and Crossland X (from left) form the Opel X-family of sport utility vehicles and crossovers.

Opel accelerează ritmul sub umbrela noii companii-mamă, ”Groupe PSA”. Ofensivă de produse lansate anul trecut cuprinde Insignia, Crossland X, Grandland X și alte modele prezentate în premieră. Pentru viitor Opel anunță opțiuni electrice pentru întregul portofoliu de autoturisme

”Viitorul aparține tuturor” este noul crez al mărcii Opel. Și producătorul auto se ține de cuvânt. Opel nu a lansat niciodată în istoria sa atât de multe modele noi cu tehnologii inovatoare ca în ultimele 12 luni. 2017 a fost anul schimbării și al celei mai mari ofensive de produse din istoria companiei. Punctul de atracție al anului a fost cu siguranță Salonul Auto de la Frankfurt, unde Michael Lohscheller, CEO Opel, a prezentat trei modele în premieră mondială: SUV-ul compact Grandland X, dinamicul și sportivul Insignia GSi și aventurierul Insignia Country Tourer. ”Continuăm cea mai mare ofensivă de modele din istoria Opel. Am făcut completări decisive la portofoliul nostru în acest an cu crossover-ul Crossland X, autovehiculul recreațional Vivaro Life și SUV-ul Grandland X”, a explicat Lohscheller la Frankfurt.

Generație nouă a modelului vârf de lance, crossover atrăgător și SUV-uri

Anul a început cu lansarea noului Opel Crossland X, primul model dezvoltat în colaborare cu Groupe PSA. Noul membru al gamei, elegant și flexibil a fost prezentat în premieră într-un mediu oarecum neobișnuit, la Berlin. Al doilea membru al familiei X, după SUV-ul foarte bine vândut Mokka X, are toate caracteristicile unui crossover de succes: aspect atrăgător de SUV cu opțiune în două nuanțe, tehnologiile de vârf specifice Opel, o poziție de ședere ridicată și un interior spațios și flexibil – toate acestea într-un pachet foarte compact de 4,21 m. Această rețetă a ajutat îndrăznețul „crossover urban” să devină deja unul dintre favoriții clienților; până în prezent, Opel a primit 75.000 de comenzi din toată Europa.

Bucurați-vă de senzația off-road – la Opel, 2017 a fost anul caroseriilor robuste dar, în același timp, elegante și sportive cu acel ceva în plus. Opel a lansat cea de a doua generație a modelului Insignia. Limuzina Insignia Grand Sport cu aspect de coupé a fost urmată de variantele station wagon la fel de elegante și deosebit de spațioase Insignia Sports Tourer și Insignia Country Tourer. Toate cele trei au în comun o construcție ușoară pentru un condus dinamic și tehnologii de ultimă generație precum farurile cu matrice IntelliLux LED® cu funcție anti-orbire sau sistemul adaptiv de tracțiune integrală Twinster cu vectorizarea cuplului, cel mai avansat sistem din clasa sa. Toate acestea reprezintă „măiestria sculpturală întâlnește precizia germană” în forma sa cea mai pură. Variantele Insignia și-au demonstrat calitățile chiar de la lansare: limuzina și Sports Tourer au strălucit în peisajul urban, în timp ce Country Tourer a demonstrat de ce este în stare într-un peisaj alpin înzăpezit. Clienții sunt încântați, existând deja circa 90.000 de comenzi pentru Insignia.

Prin aceste calități, ultima generație Insignia continuă tradiția modelelor vârf de lance Opel de mari dimensiuni, unul dintre acestea sărbătorind anul acesta o bornă importantă. Cu optzeci ani în urmă, primul vârf de lance Opel Admiral ieșea pe porțile fabricii din Rüsselsheim. Cu un design inspirat de curentul Art Deco, mai multe posibilități de utilizare și un preț atractiv pentru perioada respectivă, Admiral a ajuns direct în vârful segmentului său, devenind lider de piață.

Posibilitatea de utilizare zilnică și caracterul practic la un preț accesibil au rămas două calități esențiale ale fiecărui model Opel. Acest lucru este valabil, evident, și pentru autovehiculele comerciale Vivaro Combi+, Vivaro Tourer și Vivaro Life lansate în toamnă. Trio-ul strălucește datorită opțiunilor elegante și flexibile, care le transformă în partenerul ideal pentru călătorii de afaceri sau de petrecere a timpului liber.

Ultimele, dar nu cele din urmă, noul și sportivul Opel Insignia GSi și concurentul din segmentul SUV în plină expansiune, Opel Grandland X, au fost prezentate în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt. Insignia GSi este prin excelență un autovehicul sportiv, fără compromisuri în materie de agilitate, precizie și eficiență. Reglajele fine au fost realizate pe cea mai dură pistă de curse din lume, legendara Nordschleife din Nürburgring.

În plus, Opel Grandland X a stârnit mult interes la Frankfurt datorită aspectului off-road atrăgător, devenind al treilea membru al familiei Opel X alături de Crossland X și Mokka X. De la sosirea în reprezentanțe a modelului Grandland X la sfârșitul lunii octombri s-au înregistrat aproape 50.000 de comenzi în Europa. Totuși, SUV-ul compact nu impresionează doar prin calitățile tipice Opel, ci va fi primul autovehicul Opel disponibil în versiunea plug-in hibrid.

Viitor electrizant

Opel a oferit deja anul acesta un indiciu asupra viitorului sustenabil prin Opel Ampera-e. Revoluționarul autovehicul electric cu o autonomie inegalabilă în clasa sa s-a alăturat grupului de elită al câștigătorilor premiului „Volanul de aur”. Acesta este doar începutul. Toate modelele de autoturisme Opel pentru Europa vor avea o versiune electrică până în anul 2024, fie că este vorba despre o variantă electrică sau de un hibrid plug-in alături de o motorizare cu ardere internă. Opel/Vauxhall va comercializa patru versiuni electrice până în anul 2020. Acestea includ Grandland X PHEV alături de versiunea cu baterie a următoarei generații Corsa. Ofensiva continuă cu noul Opel Combo, care va fi lansat în doar câteva luni.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*