Național

Scene de groază la Arad! Copii legaţi cu fire de curent şi ameninţaţi cu electrocutarea de propriul tată

Scene de groază la Arad! Copii legaţi cu fire de curent şi ameninţaţi cu electrocutarea de propriul tată

Scena de groază s-a întâmplat la Zimand Cuz, în Arad. Autor este chiar tatăl copiilor, care a încercat să o convingă astfel pe mama lor să se întoarcă la ei.

Doi copii de 8 si 11 ani, frați, au fost legați de tatăl lor cu firele de curent de la priză, pentru că bărbatul dorea să o șantajeze emoțional pe mama lor și să o convingă astfel să se întoarcă la ei. Pentru a fi cât mai convingător, bărbatul a filmat toată scena și i-a transmis femeii imaginile, care au ajuns apoi la poliție. Oamenii legii s-au mobilizat rapid și i-au chemat pe toți cei implicați la post, pentru lămuriri.

Amenințări repetate

“Eu cu copiii am vorbit, fraiere!” – zise ea. “Da, dar pentru ultima dată ai vorbit azi!” – a replicat el. “Oare?” – a continuat ea. “Nu mă crezi? Când ajung acasă, eu le pun capăt zilelor, după aia îmi pun și mie. Fii atentă, râsul tău e cu lacrimi, Diana!” – a amenințat bărbatul.

Scena de groază s-a petrecut în localitatea Zimand Cuz din județul Arad. Tatăl copiilor și-a pus în practică scenariul de groază pentru a o convinge pe mama copiilor lui să se întoarcă acasă, după ce aceasta a decis să se mute la un alt bărbat. Astfel, individul a așezat o instalație electrică peste copiii săi care dormeau și a filmat, pentru a o speria pe fosta nevastă.

“Și eu mor și copiii tăi, în noaptea asta. În seara asta se rezolvă: îmi pun capăt zilelor și mie și copiilor. Rezolv în noaptea asta! (…) Te mai întreb o dată: nu te interesează de copiii tăi?” – a insistat bărbatul. “De ei mă interesează… mă jur pe ce vrei tu” – a răspuns femeia. “Fii atentă! Mă auzi? Când ajung acasă, îți dau copiii la telefon pentru ultima dată. Pun apă la încălzit și pregătesc firele. Hai să ne spălăm pe picioare și toți trei murim deodată… Lasă că îți dovedesc…” – a promis bărbatul.

De față cu copiii

Amenințările sunt cu atât mai grave cu cât la ele asistă și copiii, lucru care îi afectează grav, după cum spun psihologii. “Hai, vorbește cu mă-ta, că acuma te leg. Hai că acuma te arunc în WC” – i s-a adresat bărbatul unuia din copii.

Autoritățile au intrat pe fir

Filmarea a ajuns în noaptea de vineri spre sâmbătă la poliție, iar bărbatul a fost chemat la post, pentru lămuriri. Bărbatul nu a recunoscut nimic, susținând că fosta sa soție minte. Înregistrările, însă, îl contrazic.

Femeia, mamă a celor doi copii, susține că nu mai are curaj să vină să își vadă copiii, pe care nu i-a mai întâlnit din luna noiembrie, de teamă că va fi bătută.

Pentru a lămuri lucrurile și pentru a fi siguri că celor doi copii nu li se întâmplă nimic rău, polițiștii au chemat și o echipă de la Protecția Copilului. Copiii au fost duși la sediul poliției, pentru a fi interogați de către cei de la DGASPC. Tot la postul de poliție a ajuns și mama, care a și sesizat pericolul la 112, încă de vineri seara.

Explicațiile psihologului

Femeia ar fi decis să plece de acasă deoarece abuzurile la care a fost supusă erau tot mai dese. De altfel, în urmă cu zece ani, pe când aveau împreună doar un copil, aceasta aproape că a fost bătută și legată cu lanțurile. “Am legat-o sus, în lanțuri. Și am bătut-o… am fost sigur că e moartă. (…) Și din spital a fugit direct la mine… Păi atunci, dacă nu își retrăgea plângerea, mă închideau…”, povestește bărbatul.

“O femeie care provine dintr-un mediu cu violență învață că așa e normal. Emoțional, se simte atașata de agresor pentru că el îi amintește de familie, de tată și i se pare că ăsta e un mod în care se manifestă afecțiunea”, explică psiholog Ioana Nemedi.

Toate acestea, însă, îi afectează pe copii, care sunt mereu în pericol, atât fizic, cât și emoțional. „Este traumatizant pentru copii. Orice derapaj de la armonie creează un impact negativ asupra copiilor. Este traumatizant și poate avea efect pe termen lung asupra lor, inclusiv poate fi un exemplu negativ despre cum pot gestiona problemele în familiile lor când vor fi mari”, explică psihologul.

Incredibila împăcare

Culmea este că după tot acest episod, femeia a decis, din nou, să își retragă plângerea.Iată argumentele ei: „El a zis la beție și știu că nu ar face așa ceva, pentru că ține mult la copii. A spus că îi curentează, că le bagă picioarele în apă și apoi le bagă curent și își bagă și lui, dar sunt convinsă că a spus așa la beție. (…) Nu mi-am menținut plângerea pentru că știu că nu e în stare de așa ceva. Doar la beție…” După câteva ore petrecute la poliție, părinții celor doi copii s-au sărutat chiar în fața anchetatorilor, lăsându-i pe aceștia fără replică.

Copiii rămân cu tatăl lor

Pe de alta parte, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad (DGASPC) a decis să nu îi ia pe copii, deocamdată, și l-a obligat pe bărbat să meargă la psiholog.

“A trebuit să ne gândim la o decizie care să fie în favoarea copiilor, să nu fie stresați sau traumatizați. Considerăm că tatăl a greșit când i-a trimis mamei imaginile respective. Am decis să îi lăsăm acolo, cu responsabilizarea bunicului și cu monitorizare zilnică. Dacă apar modificări, luăm alte măsuri”, spune Erika Stark, director al DGASPC Arad.

Copiii s-au întors, momentan, acasă la bărbat, unde vor fi supravegheați și de bunicul lor.

Sursa: aradon.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*