Social

Polițiștii locali și jandarmii au amendat zeci de călători din mijloacele de transport, la Timișoara

Polițiștii locali și jandarmii au amendat zeci de călători din mijloacele de transport, la Timișoara

Polițiștii locali împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Timiș au continuat în această perioadă acțiunile demarate în 18 decembrie 2017 în mijloacele de transport în comun din Timișoara.

Având ca scop prevenirea furturilor din buzunare și poșete, acțiunea demarată de agenții Poliției Locale Timișoara și jandarmii Inspectoratului Județean a fost una binevenită. Ținând cont de faptul că a fost o perioadă foarte aglomerată, când foarte mulți cetățeni s-au deplasat cu tramvaie, troleibuze și autobuze la cumpărături, în mijloacele de transport în comun din capitala Banatului nu au mai avut loc atât de multe furturi. Un astfel de eveniment a fost depistat săptămâna trecută lângă Piața 700, când patru persoane au fost depistate după ce au suspras portofelul unei femei (vezi mai multe AICI).

Patrulele mixte au avut în vedere și luarea măsurilor legale în cazul nerespectării legislației referitoare la ordinea și liniștea publică în mijloacele de transport în comun și în imediata apropiere a acestora. Astfel, în urma acțiunii comune, polițiștii locali au aplicat și 56 sancțiuni în valoare de peste 14.000 lei pentru fapte printre care consum de alcool, fumat în stații dar și în mijloacele de transport, comerț ambulant, lipsa documentelor de călătorie etc. Persoanele care apelau la mila publică în tramvaie au fost transportate de polițiștii locali către serviciile sociale.

”Astfel de acțiuni comune cu celelalate forțe din cadrul sistemului integrat de ordine și siguranță publică sunt organizate periodic, în plus față de patrulările zilnice ale polițiștilor locali din cadrul Biroului Transport Urban”, transmit reprezentanții Poției Locale Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*