Eveniment

Polițiștii din Timiş, la datorie pentru un Crăciun în siguranță

Polițiștii din Timiş, la datorie pentru un Crăciun în siguranță

Polițiștii timișeni au acționat de Crăciun și în zilele premergătoare Sărbătorii Nașterii Domnului, pentru siguranța comunității. În doar 3 zile, au fost constatate 47 de infracțiuni, au fost aplicate 259 de amenzi și 17 șoferi au rămas temporar fără permis de conducere.

În perioada 23 – 25 decembrie, poliţiştii au acționat zilnic, pe raza județului Timiș, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Structurile de poliție au intervenit la 202 evenimente, dintre care 193 au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate 47 de infracţiuni și aplicate 259 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 66 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.

Au fost aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care cele mai multe pentru viteză.

17 conducători auto s-au ales cu permisele de conducere reținute.

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

 

Recomandări pentru o călătorie în siguranță, la întoarcerea din minivacanța de Crăciun

Polițiștii recomandă șoferilor să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitați depăşirile care, în condiţiile unui trafic aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase!

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană! De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule! Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă! Curăţaţi farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pe autostradă, sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă. Creează situații periculoase pentru participanții la trafic și se sancţionează.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă.

Pietonilor li se recomandă să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*