Sănătate

Ce investiții vor fi făcute în 2018 în domeniul sănătății la Timișoara

Ce investiții vor fi făcute în 2018 în domeniul sănătății la Timișoara

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș și ai SCJU Timișoara au depus în 2017 proiecte importante prin care vor să acceseze fonduri europene pentru construcția unei noi maternități, a unei noi Unități de Primiri Urgențe, o secție nouă de mari arși și o secție de Terapie Intensivă, etc.

Ministerul Sănătății demarează procedura de achiziție pentru echipamente a Centrului de Mari Arși. Lucrările de amenajare al centrului fac parte din Programul Naţional pentru Arşi a Guvernului. Lucrările au fost asigurate de către Consiliul Judeţean Timiş. Reamintim, Spitalul Clinic Județean de Urgență a inaugurat la finele anului 2016 Centrul de Mari Arşi. Este vorba despre primele trei compartimente pregătite pentru a servi în terapia pacientului cu arsuri grave. Vorbim de o investiție de peste un million euro.

Pentru ca centrul să devină funcțional și să-și dovedească eficiența, trebuie avută aparatura necesară, dar și personal asigurat. Astfel că aparatura va fi asigurată de Ministerul Sănătății, pe tot compartimentul, prin finanțare din partea Băncii Mondiale. “Împreună cu Spitalul Județean s-au accesat fonduri de la Banca Mondială de Dezvoltare pentru realizarea unui centru nou privind construcția unei noi Unități de Primiri Urgențe, o Secție nouă de mari arși și o Secție de Terapie Intensivă. Sunt proiectele majore din fonduri europene la care noi am accesat și sper ca în anul 2018 să înceapă lucrările efectiv”, a afirmat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

O altă investiție cu bani europeni este Centrul Oncogen. “Tot în cadrul domeniului sănătății, suntem parteneri cu Spitalul Clinic Județean pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea activității Institutului Oncogen, unde valoarea totală a proiectului este de 12 milioane euro, partener cu Spitalul Județean din Reșița și cu partenerii din Serbia. Institutul Oncogen beneficiază de aproximativ 3,2 milioane euro”.

 

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*