Administrație

Aeroportul Internaţional Timişoara, investiție de 17 milioane de euro pentru două terminale noi

Aeroportul Internaţional Timişoara, investiție de 17 milioane de euro pentru două terminale noi

Vești bune! Aeroportul Internaţional Timişoara va avea până la sfârşitul anului 2019 două terminale noi. Este vorba despre sosiri curse externe şi plecări curse externe.

În 2018, administrația Aeroportului Internațional “Traian Vuia” continuă politica comercială și de marketing pentru deschiderea de noi destinații disponibile din Timișoara și pentru mărirea frecvenței celor existente. Astfel că vor fi demarate lucrări pentru investițiile pregătite din acest an la noul terminal de sosiri externe și a terminalului de plecări externe, două investiții majore care pregătesc Aeroportul Internațional Timișoara pentru un flux de trei milioane de pasageri pe an.

Potrivit conducerii aerogării, terminalul de sosiri externe are ca termen de finalizare 31 martie 2019 și va fi realizat din fonduri europene și surse proprii (50% – 50%). Acest nou terminalul va crește cu 200% capacitatea terminalului de sosiri, cu posibilitatea gestionării simultane a 3 fluxuri de pasageri (cu o medie de 180 de pasageri pe flux), 8 puncte de control al documentelor și 3 sisteme de transport bagaje. Costul estimat este de aproximativ 24 milioane de lei.

Terminalul de plecări externe are ca termen sfârșitul anului 2019, are un cost de aproximativ 69 milioane de lei și va fi finanțat din surse proprii și fonduri europene. “Avem nevoie de terminale noi, absolut necesare pentru traficul actual. Celor două noi terminale vor fi realizate 50% din surse proprii şi 50% din fonduri europene. Am depus deja documentaţia, în 21 decembrie, s-a deschis finanţarea pe POIM, urmând ca la sfârșitul anului 2018 să înceapă construcția terminalului de plecări, curse externe. Cifrele le putem discuta în baza unei unei licitații. Noi estimăm terminalul de sosiri care începe undeva la 24 milioane lei (aprox.5 milioane euro) și celălalt, terminalul de plecări, aproximativ 12 milioane euro. Avem capacitatea financiară să susţinem 50% din investiţie, astfel încât la sfârşitul anului 2019 să terminăm cele două obiective. În paralel cu acestea, tot pe acest program de infrastructură mare finanțat de UE sunt achiziții de 8 milioane euro pentru echipamente de securitate și aprox. 2 milioane euro pentru echipamente de salvare-stingere incendii”, a explicat Daniel Idolu, directorul general al Aeroportului Internațional Timişoara.

Capacitatea terminalului va crește cu 150% deoarece vor fi construite 10 noi porți de îmbarcare, 12 check-in-uri și 8 puncte de control al documentelor, alături de 6 puncte de control de securitate, spații comerciale și zona de alimentație publică.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*