Administrație

Castelul Huniade rămâne închis: “Anticipez că următorul pas va fi imputarea constructorului a unor lucrări pe care trebuie să le pună în conformitate”

Castelul Huniade rămâne închis: “Anticipez că următorul pas va fi imputarea constructorului a unor lucrări pe care trebuie să le pună în conformitate”

Recepția lucrărilor de consolidare Castelului Huniade, la aripa de Nord-Vest este tot amânată. Potrivit vicepreședintelui CJ Timiș, Roxana Iliescu, e nevoie de o expetiză care să arate tabloul complet al lucrărilor derulate în ultimii zece ani la Muzeul Banatului.

Șeful CJ, Călin Dobra subliniază faptul că sunt lucrări neconforme planului. Acum, se anchetează totul şi la final se va face un raport exact.“La o scurtă analiză lucrurile nu stau tocmai bine. Vom face toate demersurile și vom lua toate măsurile pentru a demara acest proiect chiar dacă vom merge etapizat în realizarea unei porțiuni sau spații din castel pentru a-l pune în funcțiune”.

Lucrările de consolidare vizează în primul rând clădirea care găzduieşte Secţia de Istorie, Secţia de Arheologie şi Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Banatului. Pentru restul clădirii mai este nevoie de obţinerea unor autorizaţii de la Primăria Timișoara. Abia după terminarea acestor lucrări, Consiliul Judeţean poate accesa fonduri europene pentru amenajări interioare. “Suntem în situația în care de mai bine de o săptămână a fost depusă expertiza. Eu am avut anumite discuții cu specialiștii din cadrul CJ, am solicitat directorului Claudiu Ilaș întreaga documentație aferentă atribuirii acestui contract de expertiză. Într-adevăr, situația nu este una satisfăcătoare, în sensul în care se face analiza în funcție de proiectul pe care l-au avut la dispoziție, analiza lucrărilor executate acolo.Vorbim de lucrări prevăzute în proiect și nerealizate sau lucrări prevăzute în proiect și realizate neconform. Anticipez că următorul pas va fi imputarea constructorului a unor lucrări pe care trebuie să le pună în conformitate la Castelul Huniade într-un anumit termen scurt care să ne permită să mergem mai departe cu identificarea unei surse de finanțare. Că vorbim de fonduri europene, avem o Axă de 5 milioane euro pe care putem să o accesăm pentru realizarea lucrărilor care se impun cel puțin pe partea de nord vest. Aici, în partea de N-V a castelului sunt cele mai frumoase săli ale acestui monument”, a completat vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*