Anul 2017 pentru Administrația Bazinală de Apă Banat a fost unul excelent. Au fost finalizate o serie de proiecte și demarate altele noi. Astfel, bugetul ABA Banat pentru dotări şi investiţii a fost de 28 milioane lei.
Instituția a realizat din programul de investiții pentru județele Caraș Severin și Timiș multe proiecte și lucrări cu finanțare din surse proprii, dar și de la Guvern.
Proiectul cu impact transfrontalier „Repararea infrastructurii de navigație pe canalul Bega”, elaborat de Administraţia Bazinală de Apă Banat, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş, a primit finanţare din fondurile programului IPA (Interreg Cooperare Transfrontalieră România – Serbia). Proiectul are o valoare totală de 13.877.987 euro (TVA inclus), din care părţii române îi revine 6.929.795 euro, restul fiind accesat de către partenerii din Serbia. Finanţarea este nerambursabilă. Potrivit directorului general, Titu Bojin, Bazinul Hidrografic Banat este cel mai sigur bazin din țară datorită lucrărilor efectuate. “Suntem cel mai sigur, dar vom consolida această siguranță. Mai avem o singură zonă, Gătaia – Bocşa, unde mai avem necazuri la ploi foarte puternice. A fost aprobat proiectul şi se face licitaţia pentru lucrările ce se vor realiza acolo”.
Pentru anul următor se anunță zece proiecte importante de realizat.”Pentru 2018 avem în jur de 10 proiecte, iar printre cele mai importante este Nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român care va reda posibilitatea circulației mult comentate pe Bega, vaporașelor. Avem lucrarea de la Gătaia-Bocșa, pe Bârzava, cea mai fierbinte zonă pe care o avem din punct de vedere al viiturilor, al ploilor abundente. De asemena o zonă delicată este zona Nădragului, unde s-a aprobat proiectul, s-a licitat, iar în scurt timp avem și câștigătorul. La fel suntem în licitație cu lucrarea de la Curtea până la Valea lui Liman, la Tomești, lucrare care este la fel de importantă și de fiecare dată când apele sunt mai mari avem probleme pe zona Tomeștiului. Mai avem lucrări în Caraș-Severin, în zona de Moldova Nouă pe Valea Moș-Neagului, avem lucrări pe Fizeș care se leagă de Bârzava, avem lucrări pe Belareca în zona Herculane, și sigur o serie de lucrări care sunt în zona de gospodărire a apelor care vor fi executate de către colegii mei din cadrul Administrației Bazinale de Apă Banat”, a transmis Titu Bojin, directorul ABA Banat.