Sănătate

Meniul de Crăciun al pacienților de la Clinicile Noi, O.R.L, Odobescu

Meniul de Crăciun al pacienților de la Clinicile Noi, O.R.L, Odobescu

La Spitalul Municipal din Timișoara în aceste zile bolnavii fără restricții alimentare vor avea un meniu specific de sărbători. În prima zi de Crăciun, 25 decembrie,  aceștia vor primi la micul dejun ceai, margarină si cârnaţi. La prânz, pacienții se vor putea înfrupta din ciorbă țărănească cu carne de curcan, sărmăluţe cu mămăliguţă şi friptură din carne de porc, iar la desert – cozonac.

La cina vor servi salam, unt, ou fiert, telemea, portocale, napolitane, ceai. Supliment oncologic – porţie piept de pui.

Pentru pacienții care au restricții alimentare se vor pregăti în ziua de Crăciun meniuri în funcție de recomandările medicilor. Astfel, ei vor avea parte de ceai, margarină, crenvurşti. Pentru masa de prânz vor servi ciorbă țărănească cu carne de curcan, piure de cartofi cu friptură din piept de pui, salată de sfeclă. Iar la desert, tradiționalul cozonac.

Seara, masa constă în parizer,unt,ou fiert,brânză vaci, portocale, napolitane, ceai. Supliment oncologic – porţie pulpă de pui.

Pentru marți, 26 decembrie, bucătăresele au pregătit la micul dejun ceai, unt, pate.  La prânz, ciorbă de legume cu perișoare,  piure de cartofi cu friptură din carne de porc, salată de varză, iar ca desert cozonac.

La cină, pacienții vor servi cârnaţi, unt, ou fiert, telemea, portocale, napolitane, ceai. Supliment oncologic – porţie pulpă de curcan.

Pentru pacienții cu restricții alimentare, la micul dejun se va servi ceai, margarină, parizer. La prânz, aceștia vor gusta din ciorbă de legume cu perișoare, cartofi natur cu friptură din carne pui și salată de sfeclă. La desert, cozonac. La cina cremvurşti, unt, ou fiert, brânză vaci, portocale, napolitane, ceai. Supliment oncologic- porţie pulpă de pui.

 

 

(Foto: arhivă)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*