Utile

Poliția Română: “Dacă alegeți să călătoriți cu trenul, nu uitați că nu este trenul lui Moș Crăciun!”

Poliția Română: “Dacă alegeți să călătoriți cu trenul, nu uitați că nu este trenul lui Moș Crăciun!”

Mare atenție dacă circulați cu trenul în această perioadă a sărbătorilor de iarnă. Oamenii legii vin cu o serie de recomandări pentru siguranța cetățenilor.

Vă recomandăm să evitaţi să parcurgeţi distanţe lungi în zone cu ninsori abundente pentru a nu rămâne înzăpeziți și să aveți grijă de bagajele dumneavoastră!

Urmăriţi prognoza meteo şi informaţi-vă despre mersul trenurilor sau întârzierile acestora, cauzate de starea vremii. Evitaţi să călătoriți în zone greu accesibile, unde există pericolul de blocaj sau accidente cauzate de căderi masive de zăpadă.

În cazul în care urmaţi un tratament medicamentos, verificaţi dacă aveţi la dumneavoastră medicamentele necesare pe timpul călătoriei.

În gări, asiguraţi-vă banii, bagajele sau alte valori, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate din gară, pentru a preveni furturile de bagaje şi din buzunare.

Priviţi întotdeauna în jurul dumneavoastră când scoateţi banii! Nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi observaţi reacţia persoanelor din jur când manipulaţi valori.

Nu lăsaţi servieta sau bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare ale gărilor! Evitaţi să aţipiţi în tren ori în sălile de aşteptare, dacă nu sunteţi în compania altor persoane cunoscute!

Nu achiziţionaţi bunuri de la vânzătorii ambulanţi!

Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

Dacă discutaţi cu persoane necunoscute în timpul călătoriei ori aşteptării în gări şi aerogări, nu-i acordaţi detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră.

Nu consumaţi băuturi, cafea ori alte alimente oferite de alt pasager în timpul călătoriei! Acestea pot conţine substanţe stupefiante ce pot cauza somnolenţă ori stare de inconştienţă.

În cazul în care aţi fost martorul ori victima unei infracţiuni comise în trenurile de călători, în staţiile CFR ori în aerogări, adresaţi-vă urgent celei mai apropiate unităţi de poliţie transporturi, încercând să aduceţi la cunoştinţa poliţiştilor toate detaliile care pot duce la soluţionarea cauzei!


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*