Social

Doi puști de 16 ani care vindeau petarde, ilegal, prinși de polițiștii locali în Piața Iosefin

Doi puști de 16 ani care vindeau petarde, ilegal, prinși de polițiștii locali în Piața Iosefin

Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au depistat ieri, în jurul orei 14.00, în incinta Pieței Iosefin, trei persoane care aveau asupra lor o cantitate semnificativă de materiale pirotehnice din categoria petardelor.

Polițiștii din Timișoara se confruntă, în această perioadă a anului, cu o nouă categorie de ilegalități. Persoanele care comercializează petarde și alte ”pocnitori” pe la colțuri de străzi, în piețe aimentare și nu numai.

Vineri, 22 decembrie 2017, trei astfel sw persoane au fost reținute în Piața Iosefin din capitala Banatului, iar ceea ce este mai grav este faptul că doi dintre cei reținuți au doar 16 ani. Cei în cauză se aflau în incinta pieței, iar la observarea patrulei de polițiști locali au devenit agitați, încercand să fugă, cu un rucsac asupra lor. Au fost imediat reținuți, trecandu-se la identificarea lor și stabilindu-se că se numesc P.D. și V.C. și locuiesc în Timișoara. Alături de cei doi puști se afla și I.I., în vârstă de 26 de ani, din Suceava. Unul dintre cei trei a declarat că materialele au fost ascunse inițial într-un hidrant după care au fost scoase de acolo.

”Cei trei au fost predați polițiștilor de la Secția 3 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvarșirii infracțiunilor prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată”, susțin reprezentanții oliției Locale Timișoara. Aceștia mai atrag atenția că ”punerea în vanzare a unor astfel de materiale este interzisă, iar folosirea acestora poate reprezenta un real pericol pentru integritatea fizică a cetățenilor”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*