Eveniment

Doi bărbaţi din Sudan şi Siria, arestaţi preventiv pentru călăuzirea a şase iranieni

Doi bărbaţi din Sudan şi Siria, arestaţi preventiv pentru călăuzirea a şase iranieni

Poliţiştii de frontieră de la Moravița, județul Timiș, au observat, joi, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, între localitățile de frontieră Jamu Mare și Lățunaș,  un grup format din opt persoane care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din opt bărbați dintre care șase cetăţeni iranieni, un cetățean din Sudan și unul din Siria, având vârste cuprinse între 29 şi 45 de ani.

Totodată, în urma primelor cercetări s-a stabilit faptul că cetăţeanul din Sudan și cel din Siria i-au călăuzit pe cei şase iranieni pentru a trece ilegal frontiera din Serbia în România. Aceștia intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei șase cetățeni iranieni, fiind totodată anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

În baza materialului probator administrat, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus față de cele două călăuze măsura arestării acestora pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*