Administrație

Taxele și impozitele rămân neschimbate în 2018

Taxele și impozitele rămân neschimbate în 2018

Autoritățile locale au decis ca taxele și impozitele pentru 2018 să rămână la fel ca în 2017. Anunțul a fost făcut de către primarul Nicolae Robu.

Așa se face că, de când sunt primar, am scăzut mereu taxele și impozitele locale, făcând din Timișoara orașul reședință de județ cu cea mai mică fiscalitate. Și tot așa se face că eu nu contest noul cod fiscal global, ci, dimpotrivă, apreciez unele prevederi, cum ar fi reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Ce am contestat și contest este neridicarea cotei părți din impozitul pe venit ce revine bugetului local, de la 41.75%, cât este actualmente, la 66.8%, cât ar trebui să devină, pentru ca bugetele locale să nu scadă datorită scăderii impozitului pe venit. Neridicarea conduce, în lipsa altor măsuri compensatorii, în cazul municipiului Timișoara, la scăderea veniturilor la bugetul local, cu nu mai puțin de 33 milioane euro pe an! Scădere pur și simplu insurmontabilă! Într-o atare situație, la disperare, evident că orice Primar se gândește la ce poate face el, prin decizii locale, pentru compensarea scăderii și anume, la creșterea taxelor și impozitelor locale!

Ei bine, cumpănind mult asupra problemei, am decis să asum PĂSTRAREA TUTUROR TAXELOR ȘI IMPOZITELOR LOCALE PENTRU 2018 EXACT LA VALORILE DIN 2017! ȘI SĂ CONTINUI, BINEÎNȚELES, SĂ PUN PRESIUNE PE GUVERNUL HRĂPĂREȚ PSD-ISTO ALDE-IST SĂ NE DEA BANII ÎNAPOI -BANII NOȘTRI-!

Deci, stimați timișoreni persoane fizice și stimați gestionari de afaceri pe raza municipiului Timișoara, în 2018, veți plăti la bugetul local tot atât cât ați plătit și în 2017 -adică: foarte puțin!-. Fie să aveți venituri, respectiv profituri cât mai mari și orașul să prospere prin prosperitatea dv.!”, a transmis edilul Nicolae Robu.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*