Administrație

Drumul județean 581 de la Grădinari până la intersecția cu drumul spre Secășeni, modernizat cu finanțare europeană

Drumul județean 581 de la Grădinari până la intersecția cu drumul spre Secășeni, modernizat cu finanțare europeană

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Consiliul Județean Caraș-Severin au semnat astăzi contractul pentru proiectul „Modernizare DJ 581, intersecție cu DJ 586 A (Secășeni) – intersecție cu DN 57 (Grădinari)”. Semnatarii contractului au fost Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, beneficiarul finanțării acordate pentru acest proiect – și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează modernizarea drumului județean 581, de la de la Grădinari până la intersecția cu drumul spre Secășeni, pe o distanță de 8,51 kilometri. De asemenea, acest proiect vizează creșterea siguranței rutiere pe acest traseu de drum și îmbunătățirea conectivității directe cu rețeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T),  deservind în mod direct peste 4.000 de locuitori.

Implementarea acestuia se va face pe parcursul a 32 de luni. Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează realizarea de trotuare și piste pentru biciclete în comunele Grădinari și Ticvaniu Mare, realizarea de marcaje și montarea de sisteme suplimentare de semnalizare, precum și modernizarea a 4 stații pentru mijloacele de transport în comun.

Proiectul „Modernizare DJ 581, intersecție cu DJ 586 A (Secășeni) – intersecție cu DN 57 (Grădinari)” are o valoare totală de aproximativ 4,43 milioane euro din care, finanțarea nerambursabilă este de aproximativ 4,28 milioane euro iar contribuția beneficiarului este de aproximativ 0,15 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,5990 lei/euro). Cofinanțarea acestui proiect este asigurată prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 – prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

Până în prezent, în cadrul priorității de investiții 6.1, în Regiunea Vest au fost contractate 6 proiecte având o valoare a finanțării nerambursabile de 85,65 milioane euro, iar 1 proiect având o valoare a finanțării nerambursabile de 14,46 milioane euro se află în etapa de contractare.

Apelul de proiecte pentru prioritatea de investiții 6.1 a fost închis în data de 13 iulie 2017.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*