Social

Agitație mare în magazine. Cât ne costă masa festivă de Crăciun

Agitație mare în magazine. Cât ne costă masa festivă de Crăciun

Agitație mare în hypermarketurile din oraș! Timișorenii au ieșit să facă ultimele cumpărături pentru sărbători.

Un Crăciun fără friptură, sarmale, cârnați, tobă și prăjituri nu poate fi complet. Fiecare dintre noi e dispus să facă destul de multe sacrificii pentru a se bucura de o masă tradițională. Însă pentru unii timișoreni, sărbătorile vor fi sărace în acest an. Puțini sunt cei care își permit o masă festivă de Crăciun, în condițiile în care organizarea acesteia costă și 800 lei.“O să pregătim mâncare tradițională”, “Prăjituri, cozonaci, friptură, sarmale. Chiar dacă va fi puțin, tot vom avea pe masă. Așa e tradiția de Crăciun”.

Carnea are în preajma sărbătorilor cea mai mare pondere în meniu. Astfel, un kg îl puteți achiziționa cu un pret între 15 lei si 20 lei. Cârnații costă între 20 și 28 lei la supermarketuri și pot depăși 20  lei la măcelării.

Fructele și legumele ar trebui trecute pe lista priorităților pentru a avea un meniu diversificat și echilibrat.  Cozonacul nu poate lipsi nici el de pe masă de Crăciun. Acesta nu poate fi găsit în magazine la un preț mai mic de 8 lei bucata. O sticlă de 2 litri de suc costă între 5 și 10 lei, iar un litru de vin peste 12 lei. Așa că, masa de Crăciun ajunge lejer la 600 – 800 lei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*