Economic

BNR va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării

BNR va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării

Banca Națională a României (BNR) va pune în circulație, începând cu ianuarie 2018, bancnote și monede cu noua stemă a României, care cuprinde coroana regală așezată pe capul acvilei.

În conformitate cu prevederile art. 14 și art. 17 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României și cu prevederile Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării (foto, dreapta sus).

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ”1 ianuarie 2018”. Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație.

Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare. Conform reprezentanților BNR, acestea vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*