Utile

Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă

Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă

Apropierea Sărbătorilor de Iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. Ca în fiecare an, în luna decembrie, în punctele de trecere ale frontierei din sud-vestul țării, se prefigurează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară.

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ. În acest sens, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

Menţionăm că, în proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, politistii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara,  recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa de sud-vest,  astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pe frontiera româno-ungară: P.T.F. Cenad – Kiszombor

Pe frontiera româno-sârbă: pe raza jud. Timiş:     P.T.F. Jimbolia – Srpska Crnja; P.T.F. Stamora-Moraviţa  – Vatin; P.T.F. Valcani – Vrbica; P.T.F. Foeni – Jasa Tomic; P.T.F. Lunga – Nakovo;

  • pe raza jud. Caraş-Severin: P.T.F. Naidăş – Kalugerovo;
  • pe raza jud. Mehedinţi: P.T.F. Porţile de Fier 1 – Djerdap; P.T.F. Porţile de Fier 2 – Kusjak;

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*