Cultură

Două actrițe și un actor regizor, ai Teatrului Maghiar de Stat, laureați ai Galei Excelenței Primăriei Timișoara

Două actrițe și un actor regizor, ai Teatrului Maghiar de Stat, laureați ai Galei Excelenței Primăriei Timișoara

Primăria Timișoara a premiat și în 2017 cei mai valoroși artiști ai orașului la tradiționala Gală a Excelenței. Premiile au fost înmânate de primarul capitalei Banatului, Nicolae Robu. Din partea Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” Timișoara au fost nominalizați distinsele actrițe Fall Ilona și Szász Enikő, dar și actorul și regizorul Kocsàrdi Levente.

Fall Ilona

Actrița Fall Ilona, născută pe data de 22 ianuarie 1940 la Târgu Mureș, a primit Diploma de Excelență 2017 pentru cariera îndelungată, încununată de nenumărate succese, pe scena Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”, pentru implicarea ei neobosită în viața culturală a comunității maghiare din Banat si pentru interpretarea rolului principal, Regina, în spectacolul ”Ultima mutare” care a avut premiera în noiembrie 2016.

 

Szász Enikő

Actrița Szász Enikő, născută pe data de 8 decembrie 1953 în localitatea Goagiu, se distinge prin activitatea dedicată în domeniul actoriei pe scena Teatrului Maghiar, precum și eforturile de promovare a culturii maghiare în Timișoara, mai ales a dramaturgiei maghiare cu spectacolul ”Wiener Walzer”, care a avut premiera în septembrie 2017.

 

 

Kocsárdi Levente

Actorul și regizorul Kocsárdi Levente, născut pe data de 17 octombrie 1974 în localitatea Făgăraș, s-a remarcat prin creativitatea cu care abordează toate rolurile interpretate la Teatrul Maghiar, pentru entuziasmul inițiativelor teatrale din mediul independent și pentru regia spectacolului ”Ultima mutare”, care a găsit un mod de comunicare între limbajul artistic autentic și gustul publicului timișorean.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*