Național

CNAIR a ”uitat” să despăgubească românii expropriați pentru construirea autostrăzii Sebeș-Turda

CNAIR a ”uitat” să despăgubească românii expropriați pentru construirea autostrăzii Sebeș-Turda

Ministerul Transporturilor, condus de Felix Stroe, a precizat că instituția responsabilă de plata despăgubirilor, în speță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ar putea achita banii datorați locuitorilor afectați, cel mai devreme, în luna martie 2018.

CNAIR se află în momentul de față în ”imposibilitatea întocmirii documentațiilor cadastrale și eliberarea despăgubirilor”, ca urmare a faptului că încă nu au fost finalizate planurile parcelare. Ministerul Transporturilor a lansat ca și termen de finalizare a acestui proces de expropriere luna martie a anului viitor, asta în condițiile în care au trecut mai bine de 3 ani de când a fost adoptată Hotărârea de Guvern nr. 399/13.05.2014 privind declanșarea procedurilor de expropriere a respectivelor immobile și terenuri.

Un deputat de Alba a precizat că ”nu se poate explica de ce nu au fost despăgubiți nici până acum, având în vedere că această autostrada se află deja în diverse stadii de execuție, unele destul de avansate, iar proprietarii imobilelor supuse exproprierii au fost nevoiți să plătească în continuare impozite aferente anilor 2014-2017, fără a mai beneficia de folosința acestora. Cu alte cuvinte, acești români au rămas fără proprietăți, nu au fost despagubiți, dar trebuie și să plătească dări către stat pentru un teren aflat acum în proprietatea statului!

Este inacceptabilă această lentoare de care dă dovadă Ministerul Transporturilor și mai ales modul în care sunt tratați cetățenii acestei țări ale căror drepturi sunt călcate în picioare de procedurile birocratice greoaie. Din păcate, însă, acest tip de guvernare face încă o dată dovada disprețului cu care îi tratează pe românii de rând”, a afirmat deputatul liberal Florin Claudiu Roman.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*