Economic

Încep lucrările la parcarea supraetajată de 9 etaje de pe bd. Take Ionescu

Încep lucrările la parcarea supraetajată de 9 etaje de pe bd. Take Ionescu

Mulberry Development a obținut autorizația pentru construcția unei parcări supraetajate în noul cartier ISHO, situată la câteva minute de mers pe jos de Piața Unirii și centrul istoric al Timișoarei. Parcarea va avea 9 etaje.

În următoarele zile vor demara lucrările la una din cele mai înalte parcări supraetajate din țară, desfășurată pe 9 etaje și cu o capacitate de peste 700 de locuri. Parcarea va deservi noua clădire de birouri din proiectul multifuncțional ISHO,  dar va putea fi folosită și de șoferii care au nevoie să acceseze zona centrală a orașului. Lucrările vor fi finalizate la mijlocul anului viitor și noua facilitate va putea fi dată în folosință, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de trafic din zona Take Ionescu – Punctele Cardinale.

„Infrastructura care va deservi zona noului cartier este o prioritate pentru noi. Începem așadar construcția unei parcări de mari dimensiuni în paralel cu finalizarea primei clădiri de birouri și demararea șantierului pentru viitoarele apartamente. Ne-am propus ca odată date în folosință apartamentele și spațiile de lucru din clădirile noastre, să existe toate facilitățile pentru a oferi cea mai bună experiență urbană. Impactul va fi pozitiv  nu doar în cartierul ISHO“, accentuează Ovidiu Șandor, CEO Mulberry Development, dezvoltatorul proiectului ISHO.

Celor 700 de locuri de parcare disponibile odată cu darea în folosință a noii facilități, li se vor adăuga alte 1.300 în zona subterană a clădirilor de locuințe și birouri care vor constitui proiectul multifuncțional ISHO, astfel încât în noul cartier să fie disponibile peste 2.000 de locuri de parcare. ISHO va deveni astfel cel mai bine deservit cartier din Timișoara din punct de vedere a spațiilor de parcare.

Organizarea parcajului în cartierul ISHO, în subteranul clădirilor de locuințe și în parcarea supraetajată, este gândită pentru a putea crea o zonă rezidențială complet pietonală la nivelul solului. Spațiul care rezultă este utilizat pentru amenajarea unuiparc generos, pentru piste de biciclete, precum și pentru crearea unui frumos parcurs pietonal care va fi animat de magazine, restaurante și cafenele. ISHO va asigura astfel cel mai plăcut mediu de locuire din oraș, lipsei autovehiculelor adăugându-se și poziționarea ideală pe malul Begăi și posibilitatea de a ajunge în Piața Unirii în 10 minute de mers pe jos.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*