Eveniment

Atenţie la trecerile de nivel cu calea ferată. Ce au făcut poliţiştii timişoreni

Atenţie la trecerile de nivel cu calea ferată. Ce au făcut poliţiştii timişoreni

Poliţiştii timișeni au organizat o acțiune pentru reducerea riscului rutier în zona trecerilor la nivel cu cale ferată din Timișoara.

Acţiunea a fost organizată de polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Timiș.

Astfel, cu această ocazie au fost desfășurate activități preventive fiind împărțite 150 de flyere conducătorilor auto aflați în zona trecerilor la nivel cu cale ferată.

Totodată, conducătorilor auto li s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor legale privind trecerile la nivel cu cale ferată și circulația pe drumurile publice.

 Recomandări pentru conducătorii auto privind trecerile la nivel cu cale ferată:

– se reducă viteza și să oprească în locul de maximă vizibilitate fără a se depăși indicatorul sau marcajul de oprire, se asigură de pe loc și se continuă drumul dacă nu sunt alte pericole,

– să reducă viteza, să se asigure din mers și să își continue drumul numai dacă barierele sunt ridicate iar luminile roșii stinse,

– să reducă viteza, să se asigure din mers și să își continue drumul numai dacă semnalul lămpii de culoare albă intermitentă permite trecerea,

– la calea ferată industrială conducătorii auto să respecte semnalele agentului de cale ferată şi să circule cu atenţie sporită.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*