Administrație

FOTO. O școală din Timiș, renovată complet după 17 ani

FOTO. O școală din Timiș, renovată complet după 17 ani
Adora Beauty

Un proiect important pentru copiii din localitatea timișeană Șag a fost îndeplinit cu succes. Acesta a prevăzut lucrări de reparaţii generale şi de renovare a Școlii Gimnaziale din Șag.

Astfel, după zeci de ani în care nu s-au mai efectuat acolo lucrări de modernizare, acum elevii învață în condiții la standarde europene. Clădirea a fost complet renovată, în interior s-au zugrăvit clasele, holurile, a fost schimbată instalația de curent electric care era foarte veche, din anul 1960, s-a casetat tavanul, s-au pus jaluzele noi, s-au schimbat ușile și s-a montat un nou parchet.

Potrivit conducerii unității de învățământ, fiecare sală de clasă este dotată cu un nou mobilier, videoproiector și tablă inteligentă pentru o asimilare cât mai ușoară a cunoștiințelor de către elevi și totodată pentru a ușura munca dascălilor. “Pe holuri avem instalate climă pentru a asigura un mediu cât mai plăcut pentru lunile de vară. În exterior s-a construit o poartă de acces pentru elevi, o altă poartă de acces în caz de urgență, s-a construit gard pe Strada a XII-a și s-a renovat gardul dinspre parc. Curtea școlii s-a mobilat prin turnarea aleilor, a unui platou de beton și montarea băncilor pentru recreere. Tot în exterior s-a contruit un teren de sport multifuncțional. Ca și proiecte de viitor avem: extinderea cu un etaj a Grădiniței cu Program Prelungit, construirea unei Săli de sport și achiziția unei centrale termice pe gaz performantă, deoarece cea existantă are 14 ani, e veche, nu mai găsim piese de schimb și randamentul e foarte scaăzut, undeva la 80%”, a explicat directorul Școlii Gimnaziale Șag, profesor Radu Cosmin Flavius.

Lucrările de modernizare a școlii au durat aproximativ 2 luni, în perioada vacanței școlare, cu bani de la bugetul local. Potrivit directorului unității de învățământ, proiectul este unul important, în condițiile în care întreaga clădire nu a beneficiat de reparații capitale în ultimii 17 ani. “La școală nu s-au mai făcut renovări din anul 2000, iar la grădiniță din anul 2007-2008. Trebuie să vă spun că la grădiniță avem cerințe foarte multe din partea părinților pentru extinderea programului, dar și pentru formarea de noi clase. Dorim să mulțumim domnului primar și Consiliului Local pentru sprijinul acordat și pentru implicarea în viața școlii”, a transmis Radu Cosmin Flavius, directorul Școlii Gimnaziale Șag.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*