Social

Cumpărarea brazilor, pe ultima sută de metri

Cumpărarea brazilor, pe ultima sută de metri

Naturali, artificiali, mari sau mici, argintii, stufoşi sau în ghivece. Și în acest an oferta pomilor de Crăciun este pentru toate gusturile şi buzunarele.

Comercianţii au scos la vânzare în piețele din oraș brazi de toate felurile. Cei mai mulţi sunt din Austria, Danemarca, Germania, Ungaria şi Italia. Sunt şi de provenienţă autohtonă, de la Arieșeni.

Anul acesta preţurile sunt pentru toate buzunarele. Îi găsiţi de la 50 lei până la 350 lei în hypermarketuri, iar în piețe oferta porneşte de la 30 lei şi ajunge până la 500 lei, în funcţie de mărime şi calitate. “Sunt de la Alba, vin de 15 ani la Timișoara. Vânzarile sunt cam slabe până în prezent, lumea vine și întreabă de preț. Oamenii zic că e vreme caldă acum, vin de săptămână viitoare să cumpere”, spune un comerciant din Piața 700 din Timișoara.

 

Am venit cu 40-50 de brazi, foarte puțin față de alți ani. Îi vindem de la 30 lei și până la 150 lei. Anul trecut a fost puțin mai bine decât anul asta. E cam slab deocamdată, poate e prea devreme să cumpere brazi. Înainte cu 2-3 zile de Crăciun vin oamenii să cumpere. E mai săracă lumea”, declară Nicolae Bîlc, comerciant.

 

Am 20-30 de brazi anul ăsta, zic că e suficient. Anii trecuți vânzările erau mai bune pe vremea asta. Lumea preferă brazii de import. Noi avem brazi românești, de la Arieșeni”, spune Alin, unul din comercianți.

Cumpărăturile se fac pe ultima sută de metri, în speranță ca oamenii pot beneficia de o reducere pentru achiziționarea pomilor de Crăciun. “Îmi place să fie natural în casă. M-am gândit și la varianta cu un brad artificial, dar parcă nu e mirosul și atmosfera de sărbători pe care o știm din copilărie”, a declarat una dintre cumpărătoare.

Chiar voiam să văd care sunt prețurile. Brad natural aș vrea. Am ales unul așa micuț, ca pentru pensionari. În fiecare an facem brad acasă. Nu se poate fără”, a spus o pensionară.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*